Bra & veta... kanske!!!



Skydds ängel av ståltråd




Hur vacker är inte den här skyddsängeln som är gjord av hönsnät & ståltråd....

... är jätte sugen att göra den här till sommaren. Har ingen lämplig plats för den här
hemma, men till Vemdalen... hängandes i någon tall eller björk vid stugan.





Ängeln är ca 50 cm hög. En mindre fyrkant av kycklingnät knycklas ihop till en boll &
får formen av huvudet.


En större fyrkant lika stor som nätets bredd blir till kropp och klänning. Bollen mitt på
 den stora fyrkanten och formade nätet runt den så att det bildades en hals.
Resten av nätet draperades till klänningen.

Armarna tillverkas av en rektangulär bit nät som viks ihop den på längden i tre delar.
Sedan fästs den på ryggen med hjälp av tunn ståltråd. Armarna kan sedan
 formas som man vill.

Till vingarna används en grövre tvinnad tråd... brukar finnas på Panduro som formas
 till vingar och fäste dem med tunn ståltråd i ryggen.

Glorian kan göra av vilken ståltråd som helst... vira den bara några varv & fäst den
med sluttrådarna i huvudet.

Pärlor eller små prismor på slutet av klänningen gör den helt bedårande.

Vissa delar kommer att rosta lite av regn, men det tycker jag bara är charmigt.


Handlat på Ikea





Nu har min sambo ännu en gång bevisat vad "händig" han är...
vi har nämligen varit & handlat två hurtsar på Ikea som ska
vara under tv:n med all "vad det nu heter" elektronik som jag
fick på köpet när vi blev sambo!!!





Det här var den första gången som vi var & shoppade till vårt
gemensamma hem... riktigt mysigt faktiskt!!!

Efter monteringen av dom båda hurtsarna, bidrog jag med att sätta
filttassar under benen... så något jobb på Ikea kommer jag aldrig
att få!!!


Sundsvall "sämst bilförare"




Ännu en sk. studie... & den är helt underbar... men någon "ägare" till studien
finns inte... har letat överallt.. & det enda som står är...

CHEFREDAKTÖR
Han gick tyvärr bort


ANSVARIG UTGIVARE

Nej, han är pappaledig



  Ikeas påfart en Lördag



 En ny rikstäckande undersökning visar att Sundsvalls kommun har Sveriges
absolut sämsta bilförare. Det har gått så långt att våra politiker har bestämt
 att dra in 97% av kommuninvånarnas körkort för omprov.


Sundsvalls förare


Bilförare från Sundsvalls lite centralare delar utmärker sig i trafiken genom
 att aldrig använda sina blinkers. Det beror på att stadens s.k. ”trafikskolor”
förmodligen glömde bort att lära ut vad denna märkliga spak på vänster sida
 om ratten faktiskt har för funktion eller så har Sundsvallsbon bara
 inlärningsproblem. När den väl används av denna grupp av bilförare
 så används den helt fel. Såklart.





Matfors förare



Vi har alla haft en Matforsbo i bilen bakom oss när vi varit ute och kört.
Den här gruppen av människor ligger så pass nära din bil att deras framlyktor
 inte ens syns i backspegeln. Det enda du ser är en rostig motorhuv och en fjunig
 kille med kepsen alldeles för långt upp på hjässan. Den obligatoriska grovsnusen
 blottas mellan Matforsbons gula tänder.


Timrå förare


Det här är genomgående för hela kommunen men Timråbor är experter när
 det gäller att köra för sakta. Det kan finnas samband med bilkörningen
och Timrå IK’s sega klättring i Elitseriens tabell, det går ungefär lika sakta.
Man skulle kunna tro att dom föddes med en ”kör minst 10km/h under visad hastighetsbegränsning”-gen och det här är förstås väldigt frustrerande för
 oss riktiga bilförare. Och var försiktig när du ska köra om en Timråbo, dom
 har en tendens att öka farten när du ligger jämsides då dom
 hatar att bli omkörda.


Njurunda förare


Då har vi kommit till Njurundabor och kanske den mest irriterande
gruppen av bilförare. Njurundabon saknar helt kunskap om hur en rondell
 ska användes och jag kan garantera att du möter minst två av dessa
 stackare varje dag. Ena problemet är att dom har stora svårigheter med de
gigantiska pilarna vid vissa rondeller. Pekar pilen VÄNSTER registerar inte
Njurundabons minimala hjärna detta utan tolkar det som ”Ja, nu ligger jag helt rätt.
 Jag ska ju rakt fram här fram.” vilket skapar problem för alla andra i rondellen.
Helt respektlöst och idiotiskt alltså. Utöver detta så har Njurundabon
 även lite av Sundsvalls-syndromet i sig och klarar aldrig av att blinka
 i samband med rondeller.


Nedan Bildbevis av en Njurundabos framfart






Står det ”Sundsvalls Kommun” på bilen gäller allt ovan nämnda.

Relaterade artiklar: Polisen uppmanar alla att köra fortare



Absolut Lechery




Bartendern Josephine Sondlo fick i uppdrag att skapa en drink som visar på
 samarbetet mellan kök och bar.


Resultatet blev Absolut Lechery – en osannolik blandning mellan vodka,
 entrecotefett och smör som blivit årets snackis i Stockholms krogvärld.




Något som du vill prova nu till helgen??? Här är receptet.

5 cl Absolut
3 cl citron saft


2,5 cl sockerlag gjord på äppelcider,
socker, entrecotefett & smör.


1 äggvita
Några stänk Angostura bitters.





Godkänd Prinsessa




"Reinfeldt & tre andra vittnen har intygat att prinsessan inte är en bortbyting"


??? Är det här Sverige 2012... helt otroligt... symboliskt eller inte, det här är
hur löjligt som helst att vår stadsminister ska "godkänna" den nya
prinsessan!!!








Otrohets boken




Runt den 6 mars dimper "Otrohetsboken, 69 tips på hur du bedrar din tjej –
 och kommer undan med det", ner i bokhandeln.


Boken handlar, som titeln avslöjar, om hur man är otrogen utan att åka
 fast och vänder sig främst till killar.


Författaren till den här boken heter Frida Lee Tinglöf & är 21 år.

Idén till boken fick hon för ett par år sedan när jag såg hur många av 
hennes killkompisar som var otrogen men skötte det så otroligt slarvigt.




Jag som inte har någon som helst förståelse för otrohet blir helt chockad
när hon får frågan om hur hon & sina jämnåriga ser på otrohet....

"Det är ingen stor grej, folk pratar rätt öppet om det och ingen reagerar
 särskilt starkt. Man tar det med en axelryckning."


Jag har svårt att tro att dagens ungdomar tar otrohet med en axelryckning...
att vara helt oberörd av att ens parter är med någon annan visar att
personen i fråga måste ha en empatisk störning & det har jag svårt att
tro att större delen av dagens ungdomar har... hoppas jag!!!



Fläskytter filé med Ädelost




Hasselbacks potatis är bland det godaste jag vet & när jag tidigare har
tillagat dom så har jag noga letat efter lika stora & ovala små potatisar.

Men nu har jag börjat med att köpa potatisar i olika storlekar... skär av
dom i botten & gör dom djupa snitten på högkant... vid servering blir
potatisen som torn i olika storlekar... både snyggt & gott.





Just nu bara haglar det in om extrapris på fläskytterfile... & jag
har köpt massor.

Börja med att skära ytterfilén i skivor... blanda en marinad på...

1 dl citron på flaska
1 dl olja
2 tsk torkad Timjan
2 tsk vitlöks pulver
1 msk kinesisk soya
1 msk tomatpuré

Lägg ner bitarna med marinaden i en plastpåse ( blir jätte bra om
bitarna är lite halv frusen också) & låt ligga i kylen några timmar.

Stek på hög värme i grillpanna med lite margarin & olja.




ÄDELOST SÅS

Länge sedan jag åt ädelost sås... men den här är lite annorlunda
& mildare.

Måttena är inte exakta eftersom jag aldrig använder recept... men lätt
att göra ändå.

Smält margarin i en kastrull & tillsätt 1 msk vetemjöl under omrörning...
tag kastrullen åt sidan & vispa ner lite mjölk... ställ tillbaka på plattan
& fortsätt vispa & tillsätt mjölk tills du fått en krämig sås.


( Grädde tycker jag blir för
mastigt & tar bort mycket av smaken från osten)





Nu tillsätter du kalv eller köttfond & smakar av tills du fått en mild &
god smak... ca 1 - 2 msk.

Smula ner en halv ädelost av valfri sort.

... det lilla extra... tillsätt 1 msk torkad eller färsk timjan.


Vid servering... 3 höga torn av Hassel backspotatis... ett brett sträck
på tallriken med Lingon sylt (så gott till ädelosten)

Några skivor av köttet som fått vilat en stund & såsen runt omkring...
INTE på köttet.

Gårdagens middag för oss!!!





Nyfödd prinsessa i natt





I morse klockan 4.26 föddes en 51 centimeter lång och 3.280 gram tung
 och väldigt söt prinsessa, sade en märkbart stolt prins om den
 blivande tronarvingen.


Nu har inte jag följt denna graviditet, så jag vet inte om alla har
vetat att det skulle bli en prinsessa... men visst önskar sig
"Monarker" små prinsar i första hand...

... kom ihåg att för ett tag sedan fanns det önskemål att Viktoria skulle
avstå tronen för sin bror eftersom det inte var tänkbart att ha en
Svensk drottning.... & det är bara några år sedan.

Helt otroligt att på 2000-talet finns sådana diskussioner.. om det är
bättre med en man än en kvinna på tronen.

För mig är Monarkin förlegad...  kostar en massa pengar & det är bara
media som tjänar en hacka på denna charad!!!





Vet att det är ett rätt känsligt ämne... men vad tycker ni om våran
Monarki???



Skilsmässa på Hotell







Jag bara Äääälskar hotell frukostar & en av anledningarna som vi hade när
vi bokade en mini weekend på hotell i helgen!!!

Men tydligen så kan man boka weekend av andra anledningar också... som i
Holland tillexempel...






Par som tröttnat på varandra och bara ser fram emot en snabb skilsmässa kan
 checka in för en weekend hos företaget Divorce Hotel och få allt ordnat.


Bolaget finns i Holland och erbjuder olika skilsmässo­paket. Antingen en
 traditionell separation på ett av företagets 20 kontor, eller en 5-stjärnig
 skilsmässa som en hotellweekend.


Företaget samarbetar med olika hotell såväl i Holland som utomlands



Efter att hotellgästerna checkat in - de bor nästan alltid i separata rum - får de
 träffa en medlare och ett antal jurister som hjälper till att ordna allt det
praktiska kring parets skilsmässa. Processen tar två dagar,
 eller en hotellweekend.









Ett team med experter fixar skilsmässan snabbt så att paret kan checka ut både
 från hotell och varandra efter en weekend. Priserna startar från  22 000 kronor.



Nu har vi ju bara startat våran resa... så någon skilsmässo weekend
var inte aktuell... vi firade lite extra för att vi levt tillsammans i
ett år....  Kärlek!!




Att välja rätt skumpa



Rosa champagne skulle inhandlas i helgen som skulle passa till
småsnittarna som jag gjort & tagit med till hotellet.. som en liten
 aptit retare... innan den rätta supén.





Ska man köpa riktig champagne... då får man betala en hel del...
& erfarenheten av smaken... så vet jag inte om jag tycker det
är värt. Det som är viktigt för mig när det gäller smak.... är att
den måste vara riktig torr & inte vara söt.



Så det blev en Segura Viudas från Spanien nr 7779.


Torr, bärig, mycket frisk smak med inslag av röda vinbär, smultron, kex
 och blodgrapefrukt.

Enda var väl att den inte var riktigt rosa, utan mera röd... men god var den
& passade ypperligt till dom små snittarna.


Nu längtar jag till våren




Det har kommit förvånads värt lite snö i år här i Sundsvall... på både gott &
ont. Rosen buskarna är kupade, men med mycket regn som sedan har fryst är inte
det bästa för nyplanterade rosen buskar.

Men mina Rhododendron ser ut att må bra... trots att snön ligger fortfarande kvar på
buskarna, kan man se dom små blomknopparna som till våren kommer att slå ut.





Har alltid älskat Rhododendron, men har inte varit mer modig än att börja med
Park Rhododendron.... Jo... jag har köpt en Alp Rhododendron till Vemdalen
också... i tron att en "Alp" måste väl trivas där... men när man läser den lilla
texten, visar det sig att den är rätt känslig... så vi får se till våren!!!





Men ännu håller vintern oss i ett stadigt grepp... idag var det i alla fall
plusgrader ute... om än lite... med lätt takdropp!!!

... nu längtar jag till våren!!!


"Upplevelse" på Södra Berget




Ja då har vi "gjort" Södra Berget med weekend paket & allt.
Helt underbar upplevelse... om man inte har för höga
förväntningar...

Nu hade vi redan bestämt från början att vi skulle ta det för vad
det var & bara njuta av att få vara på en minisemester.

Men ändå måste jag få reflektera över hur reklamen är & vad
man får för pengarna.





Maten var smaklös men helt ok, om man räknar med att förrätten
måste ha stått framme i många timmar för att invänta alla gäster.

Vi blev placerad vid ett låååång bord & inte som vi hade hoppas...
vid ett bord med vita dukar & tygservetter.

En mycket duktig men stressad servetris dukade fram & av på
löpande band principen.

Salt & peppar fanns inte att tillgå & plastvatten kannan från"Vattenfall"
var lååång mellan sina placeringar.








När jag senare under kvällen gick till baren för att be om
ett glas med isvatten till mitt vin... blev jag hänvisad till
ett hörn med plastmuggar & ljummet vatten.






Om det blir någon nästa gång på Södra Berget, så ska vi
beställa bord på 180 grader... där vi kan få se den vackra
utsikten när vi äter... & där det är mycket mer gemytligt.





Men revyn var rätt kul.... & med rätt sällskap blir allt underbart &
trevligt!!!

Men ändå måste jag få tillägga... att går man ut & betalar för en
upplevelse... då ska det tusan också vara av bra kvalité...
... inte att man kan misstänka att maten är från Landstingets
catering kök.


Petit choux & småsnittar på Södra Berget




Berättade här om dagen vad man kunde göra med tomma pizza kartonger.
Jag har pimpat en kartong för att i morgon fylla den med små snittar som
vi ska ha med oss på Södra Berget som en liten "Starter" innan den rätta
Supén vid sex tiden..... mys på hotell rummet alltså.


Petit choux

25 gr margarin
1 dl kallt vatten
1 dl Vetemjöl
1 ägg

Koka upp vatten & margarin... tillsätt mjöl & vispa jättehårt tills smeten
vill släppa botten.

Tag bort från plattan & vispa ner ägget tills smeten är krämig & blank.

Spritsa eller klicka ut på en smörpappers klädd plåt... rätt små bollar.

In i ugnen i 20 minuter på 200 grader... får INTE öppna luckan före.

Låt svalna & skär av ett lock på bollen... & fyll med exempelvis....

Hackat ägg, 1 msk majonäs, 2 msk cremé fraiche, röd rom & fina bitar
med kallrökt lax.





Smördegs snittar


Samma temperatur på ugnen. 200 grader

Kavla ut smördegen något & bredpå en riven kryddig ost &
hackad rökt skinka. Rulla ihop till en rulle & skär i en cm bitar.

Lägg på en plåt & in i ugnen tills rullarna fått en fin färg.

Lika goda varma som kalla.






Tunnbröd rullar

Gör en fyllning på Tonfisk, ägg, hackad röd lök, pepparrots creme & lite
cremé fraiché.... skär i 2 cm bitar & toppa med lite dill.








Mörkt bröd som botten i snittar är super gott & dom blir bara
saftigare ju längre dom får ligga.

Den här är med ädel ost som mosats med lite cremé fraiché








Den här är med mosad Fetaost, vitlök & cremé fraiché... toppad
med rostad bacon eller stark kryddig korv.






Det är bara fantasin som kan stoppa en vad man kan göra för
sorts snittar. Tryck ut små hjärtan ur formbröd & stek i mycket
smör, låt kallna & toppa med just "din" favorit röra.

Sist så är det ett måste att lägga i lådan... klyftor med mogna
 vackra fikon....sååååå romantiskt!!!



Byxor för de som verkligen vill vara mobila



Känner du dig fast vid din bärbara dator? Vill du kunna röra på dig
 samtidigt som du skriver din doktorsavhandling? Här är lösningen
 i form av ett par byxor.


Kreationen går under namnet ”Beauty and the Geek” och är en
handsydd historia där det ingår ett fullstort bluetooth skrivbord,
integrerade högtalare samt en trådlös mus. Byxorna är lösningen
för alla de som känner att de sitter fastkedjade vid sin kontorsstol.
 Ett par ”frihetsbyxor” alltså.


De fantastiska byxorna fungerar tillsammans med en USB-enhet
 som man pluggar in i datorn. Enligt männen bakom, Erik de Nijs
 och Tim Smit, väger byxorna inte mycket mer än ett par vanliga
501:or. Om det nu blir så att de någonsin kommer att
 marknadsintroduceras återstår att se – men holländarna
säger att riktpriser ligger runt 2 500 kronor.


Rädda blivande pappor


Som ni vet så älskar jag studier & avhandlingar av alla de slag...
men den här undrar jag lite över...

... nämligen hur mannen upplever förlossningen.

I avhandlingen ”Att bli far”, har Mittuniversitetet följt från år 2007 
drygt 1 000 pappor i enkätstudier från mitten av graviditeten fram till ett år
 efter barnets födelse.


26 procent av papporna hade en ”mindre bra” förlossningsupplevelse.

Enligt en tidigare svensk studie lider 13 procent av blivande pappor av
 förlossningsrädsla.

I den nya studien angav 14 pappor, av de som haft en negativ
 förlossningsupplevelse, att de hade stark rädsla
 inför nedkomsten.





För det första hoppas jag att denna studie inte kommer att visas
i tidningen "Vi Föräldrar"... stackars blivande mamma... som
tappar det sista hoppet om att ha en stödjande blivande far vid
sin sida.


För det andra... hur mycket stöd kan en man behöva?? & hur svårt
kan det vara...  Jag har "levererat" tre barn... & när det har varit
dax... har det bara varit att bita ihop & göra det som ska göras.

... men visst.. Nästa studie om män kommer väl att handla om hur
dom upplever det att byta bajsblöja på det lilla barnet...


Snål eller ekonomisk?





Dom senaste dagarna har Ica Maxi i Sundsvall haft en kampanj
med Edet Maxi toalettpapper.

En fyrpack Edets kostade endast tio kronor... & hållhaken var att
som vanligt... du fick bara köpa tre förpackningar.



Min sambo & jag, blev särbos för en stund .. & köpte genast tre
förpackningar var.... det var i månadags.

I morse när jag låg & sov... var min sambo där igen (vi bor nära)
för att köpa Alla Hjärtans frukost... & då köpte han tre till.






På eftermiddagen idag... så var vi där igen... för att jag skulle
handla till mitt "Skolkök"... vi blev särbos igen & ännu en gång
hade vi köpt sex förpackningar toalett papper.

Vi kände oss jätte fåniga... men lite skoj var det faktiskt.

Vad säger man... snåla eller ekonomiska?


Marinerade jordgubbar & hjärtan




Höjdpunkten idag när jag gjorde Alla Hjärtans supé var
faktiskt efterrätten.

Jag blandade i hop 1 dl flytande honung med 1 dl balsamico
vinäger.. kokade det i en kastrull tills den tjocknade.

Skivade jordgubbar & lade ner i blandningen & sedan fick
det svalna. Serverades med jordgubbs glass.

Så enkelt men gott!!!

Till varmrätt blev det hjärtformade köttfärsbiffar med grillad
röd paprika sås. Riskupa med paprika hjärta samt smördegs
hjärtan.

Något enklare än vad som var tänkt... men sparar mig tills på
lördag, då jag ska göra massor med tapas till våran weekend
på Södra Berget i Sundsvall.


Stockholms Äktenskap




Vad är du detta? Har aldrig hört talas om det här tidigare...


.. att det finns något som heter just Stockholmsäktenskap!!


Stockholmsäktenskap kallades i Sverige, under senare delen av 1800-talet,
 de förhållanden där ett par levde ihop utan att ha ingått äktenskap, vilket
 var vanligt förekommande inom arbetarklassen i Stockholm vid denna tid.



Vissa menade också att ett papperslöst förhållande kunde uppfattas som
 mer fördelaktigt, framförallt av alla de arbetarkvinnor som var
 självförsörjande. Den kvinna som var ogift stod ju varken under faderns
eller någon annan mans förmyndarskap. Och hon var inte alltid villig att
överlämna sin lön och sitt liv i mannens händer. Hon föredrog att vara
”gift på stockholmska”.






En del som var ”gifta på stockholmska” var dock trolovade vilket innebar
 att de hade för avsikt att gifta sig. Kvinnan var då fortfarande myndig och
 barnen registrerades inte som oäkta utan som avlade under
 äktenskapslöfte och blev arvsberättigade.


Så vad ska man säga... man är alltså gift på Stockholmska.


Dyra rosor idag






I dag kommer massor av svenskar att vallfärdas till blomsterbutikerna.

Men att köpa rosor till sitt hjärta kommer att bli en kostsam historia.

I år är nämligen priset på kärlekens blomma rekordhögt.




En medelstor röd ros kostar omkring tio kronor att köpa in från grossisten.
 Det gör att priset för ömhetsbetygelsernas blomma landar runt 30 kronor
hos återförsäljaren.


Och tänka att just I dag ska alla i hela världen ge varandra rosor,
och det finns ju bara ett begränsat antal.




Så för många blir det nog en choklad ask i stället!!!


Trojanska Kriget på jobbet




Trojaner... läste man om i skolan... hur Grekerna tog sig in i Tjoja med hjälp
av en stor trähäst.

Idag på jobbet behövde jag ingen trähäst för att förstöra en hel dag....
Googlade för att söka lite bilder & Hux-flux var det Trojaner i hela
Landstingets dator!!!




Inte kul.... nu går jag aldrig in på direkt osäkra sidor & har ett bra
säkerhets system hemma... men såååå mycket Virus på en gång på
jobbet... trodde jag inte var möjligt.






Pinsamt... & duktig på datorer är jag inte... så jag får väl stå till
svars för mina synder till veckan!!!


Dax att städa väskan



Jag bara älskar stora rymliga väskor... & jag har några stycken.

Dom är bra på många sätt & det bästa är väl för att man får plats med
så mycket saker i dom....

Nackdelen är den samma... fast tvärt om... nämligen att det är lätt att
det samlas för mycket "skräp".... Vips... så hittar man inga saker i väskan
för det är så mycket i den.




Men när är det dax att städa den?

Idag kom jag på lösningen... av en tillfällighet...





När jag åkte från jobbet & jag hade lagt min väska på sätet bredvid,
så började lampan för "safe belt" att lysa... för väskan....

... vilket måste betyda att det är dax att städa väskan!!!


Pizza kartong med Tapas







Äter inte pizza så ofta, men när vi gör det så blir det ju alltid dessa stora kartonger
kvar... stora & trots att man viker ihop dom, så är dom otympliga innan
 dom kommer i väg till soptunnan.


För länge sedan, när mina barn var små, hade vi en juluppsättninga av
Jesusbarnet i skolan & då kom jag i håg att vi gjorde ängla vingar av
 pizzakartonger... men tanken har kommit fler gånger.. vad man borde
kunna göra med dessa... förutom att kasta dom.







Med rätt styling så är dom perfekta att göra paket av... fylla med en
 hemgjord kaka eller fylla med minnen av alla de olika slag.


Nästa lördag då vi ska på en weekend på Södra Berget, ska jag piffa
 till en pizza låda med bilder från det gångna året vi varit tillsammans.

Sedan ska jag fylla den med små Tapas som vi ska småäta på i Hotell
rummet innan det blir kväll med supé & revy.


Alla Hjärtans dag





På Tisdag är det den 14:e februari & det är Alla Hjärtans dag....

... en dag då man får vara riktigt barnslig... extra kärleks full!!!




Här kommer några roliga förslag vad man kan göra...


:: Romantiskt ::

* Smyg ur sängen tidigt och uppvakta med frukost på sängen.

* Skicka en present eller blommor till din älsklings arbetsplats. 

* Kidnappa din älskling från jobbet och bjud på en härlig lunch
 på en mysig eller lyxig restaurang.

* Gör i ordning ett skumbad med rosenblad, tända ljus & champagne.

* Fria!


Äventyr ::

* Överraska din älskling med Westernridning eller Gocart racing.

* Bjud på en weekend-resa.

* Packa en fin picknickkorg och ta med henne/honom på en
 biltur... mot okänt mål.




:: Fräckis ::

* Köp nya raffiga underkläder och överraska din käresta när
han kommer hem.




:: Klassiskt ::

* Överraska med blommor eller en liten present.

* Överraska med en god, hemlagad middag. Glöm inte att tända ljus.






Nu har inte jag riktigt bestämt vad jag ska hitta men det
blir nog något enklare.. för vi ska göra det lilla extra den
18:e i stället, då vi varit tillsammans i ett underbart år!!!



”Design with a conscience”




Det holländska designföretaget Snurks påslakan med mönster av hoptejpade
 kartonger, för 700 kronor styck, tycktes onekligen locka många köpare
 på exklusiva varuhuset NK i Stockholm i går eftermiddag.

Överskottet går till unga hemlösa i Stockholm... men inget säger hur mycket NK
räknar som överskott.

Är det här ett försäljnings jippo eller finns det något gott bakom?

Vad tycker Ni??


Vilket hundväder




Har haft schäfer tidigare & kan bara konstatera att dom verkligen är
snöälskare....








Men med 16 minusgrader är jag inte så jättesugen att leka i snön...
men det hindrar inte Asta... hon lägger sig helt enkelt i snödrivan &
vägrar gå en meter till...








... Lek mer Matte!!! .... trots att hon ibland bara står på två ben, för att
hon fryser så om tassarna... men leka i snön vill vi!!!





... Så det är bara att kasta några snöbollar till..... åt rätt håll... så är
vi snart hemma... in i värmen!!!


Blåbärs glass med Whiskey






Jag gillar inte att dricka Whiskey... men jag gillar glass. Har kommit på att Whiskey är gott i
nästan all sorts matlagning.... & i blåbärs glass är det super gott!!!

2 dl blåbär
5 äggulor
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker el 1 vaniljstång
3-4 msk whiskey
3 ½ dl vispgrädde

Vispa äggulor, socker & vaniljsocker med elvisp... tillsätt whiskeyn & blåbär & rör ihop.

Vispa grädden så den blir fast & vänd ner den i blåbärs blandningen.

Kör i glassmaskin i 15 minuter eller frys in den i en plastlåda med lock i 6 timmar.
Rör om eller ruska burken en gång i timmen... brukar bli rätt bra om man inte gör
det också!!!!





Spännande Sfärer




Följer i mån om tid  "Halv åtta hos mig" & ibland är det riktigt bra.

För några veckor bjöd Anastasia på något som heter Sfärer... & jag blev
helt såld... så nyfiken & började leta på alla olika ställen för att hitta hur
hon gjorde dessa "förtrollade" frukt kulor, som var som gelé ägg & när
man stoppade dessa i munnen löstes dessa upp.






Anastasia gjorde sina med Mango & Hallon, men har läst att man kan göra det på
allt.... som gröna ärtor... morötter osv.
Problemet för mig är att jag inte vet vart jag ska köpa dessa "trolleri saker".
.... Som Algin, Glucomat & Xantapulver.....
... men sökningen pågår & då ska ni få höra hur det gick & hur det smakade.

Recept

Badet: 5 dl vatten & 6 gr Algin/ Vispas & låt stå i två timmar.

Sfärerna:  2 dl Juice från Hallon & Mango
30 gram Gluco
3 gram Xanta pulver

Låt stå i kylen i två timmar & sputa in små droppar eller mindre bollar i badet.
Låt ligga i två minuter & plocka upp dom & lägg dom i kallt vatten innan
serveringen... går inte att spara... serveras så fort som möjligt.






.... Så kommer sonen & berättar vart jag kan beställa det här....
helt underbart.


... Så det är på den här sidan man ska söka.....



www.bienmanger.com



BienManger.co.uk

Så vackert

... Ja vad ska man säga.... hade trott att när februari kom, så var det
värsta över... för vi har haft en rätt mild vinter... tills nu.
Över 20 minus grader här i Sundsvall & till & med hunden tycker det
är kallt om tassarna när vi går ut.
Men vackert är det... så underbart vackert med solen som lyser på
den glittrande snön.

Restaurang fusket i Sundsvall





Jag är en riktig gourmé älskare när det gäller riktigt god & vällagad mat.
Eftersom jag dessutom själv lagar mycket mat, gör att jag är kräsen
när jag går ut på restaurang.


Jag har blandade känslor när det gäller både service, kvalité & smaker
när det gäller krogarna här i Sundsvall.


Kan säga att två av de mest kända & även dom dyraste i sta´n... har
även varit dom som gjort mig mest besviken.







När man då läser att Kocken Jan Boris Möller har besökt tio
restauranger i Sundsvall & konstaterat att samtliga fuskade med maten
som dom serverade.


Han har varit på flera ställen där han fått utbankad fläskfilé i stället för
 den kalvnoisette som står på menyn & som konsument kan det vara oerhört
 svårt att avgöra vad som ligger på tallriken. Därför är det... enligt Möller,
enkelt för krögarna att fuska.






Som när de säger att husets vin ska vara en viss sort, det är omöjligt för
 en normal människa att avgöra. Inte ens en vinkännare skulle kunna
 säga om det är rätt vin i karaffen.


Motivet till fusket är solklart – pengar. Om krögarens leverantör säger
 att parmaskinkan är slut och tillfälligt erbjuder en annan lufttorkad
 skinka, tar krögaren den så länge, utan att ändrar i menyn.






Restaurangerna fuskar och serverar inte det som står i menyn.
Bryr du dig?

... eller tycker du... bara det är gott så?
...eller vill du ha det du betalat för?
... eller resonerar du... att du känner ändå ingen skillnad?


RSS 2.0