Gräsänkan!!!
(förförande in i det fria) eller tillfälligt ensam.
Själv kallar jag det för Ensam & övergiven.
Vad gör man när man är ensam & övergiven?
*Man sover länge & äter frukost i sängen.
*Åker & simmar, bastar med hårinpackning.
*Äter en god middag med räkor (med dotter)
*Lägger en ansikts mask & fixar håret.
*Dricker vittvin/cider & hallon.
*Funderar att gå ut eller...
*Ligga i soffan & se en film med tända ljus.
*Eller ska jag....
.... Vilka möjligheter jag har bara för att han är borta hela helgen.
...Saknar dej redan!!!!
Simma & slimma!! ??
Eftersom jag inte är direkt tränings intresserad så känns det tungt när jag förstår
att jag måste göra något radikalt för att uppnå något resultat.
Så nu har jag köpt en baddäkt!!!!
Och....
... ska alltså börja att simma idag. Phu.. jag är redan utmattad, bara av tanken att åka dit.
Det är säkert massor med ungar som skriker & stojar. Kallt vatten... skitiga duschar & kall
bastu... män & kvinnor i 90 års åldern som simmar förbi mig.... får säkert parkerings böter
när jag kommer ut (får alltid det på skumma ställen).
Men possitivt tänkande... hårinpackning, simma lugnt ... finns säkert någon snäll badvakt
som räddar mig & jag blir utmattad.
Possitivt tänkande.
Cajsa Warg´s Lyx macka
Jag som är matälskare ända ut i fingerspetsarna, som blir lycklig
av att komma på en ny maträtt, eller få smaka på något väl tillagat...
har så klart en egen "Musa" & det är Cajsa Warg.
När man hör hennes namn nämnas så tror jag många tänker
på hennes valspråk "Man tager vad man haver"
Och det är även för dom orden som jag tycker att hon är så
fantastisk. Jag har köks skola en gång i veckan & där använder jag
hennes ord till punkt & pricka.
Mat ska tillredas med glädje annars blir det inte gott....
om det finns mat i kylen så är det bara ett plus.
Cajsa föddes 1703 & tog anställning som köksa i en mycket fin familj.
1755 gav hon ut sin första kokbok, där hon flitigt använde begreppen
"man tager vad man haver" Eftersom det var mycket fattigt på den tiden
så var hennes kokbok en oerhör bästsäljare för sin tid.
2005 firade boken sin 250-års dag.
Lyx macka a´la Cajsa
4 bitar formbröd (utan kanter)
2-3 äggvitor
1-2 dl riven ost
2 dl av vad man vill.
Ex. tomatpure, tomater, lök, köttbullar, bacon, skinka, tonfisk, räkor.
Sätt ugnen på 220 grader
Om du vill bred smör på brödet
& ev tomatpure
Lägg på "vad du har"
Vispa äggvitan tills den stelnat
(ska kunna vända bunken upp & ner)
rör i osten
Täck nu hela brödet med ägg smeten... in i ugnen i ca 7 min eller tills den fått
en fin färg. Servera!!
Den ser ut som en lyxig sufflé & är godare än något annat.... & kylskåpet blir städat.
Vad är tid?
Vad betyder tid för dej? Vad betyder tid för dina nära?
Vad betyder tid på din arbetsplats? Vad betyder tid på din fritid?
För mig är tid & planering väldigt viktig... inte på ett maniskt sätt, utan bara viktig.
Men runt omkring mig märker jag att många inte ser det på samma sätt.
Bestämmer man en tid man ska träffas, eller bokar ett bord, så kommer man då.
Inte en kvart efter... eller som även händer en timme senare & dessutom inte ens
ringer utan bara har en sådan dålig anledning så det är osmakligt & respektlöst.
... & det är respekt löst. Jag hör då & då vänner som är helt oförstående varför dom
får betala "straffavgifter" för dom missat en tid. Det är för jösse namn någon annans
tid som man tar!!! Deras arbete!!!
Man bjuder flera par hem & ett par kommer 20 minuter sent.. med ett oärligt "förlåt".
... då är min mat redan förstörd. Respekt löst.
Sedan klagar dom att posten är sen, taxin är sen, lång väntetid på sjukhus osv.
Men tänker inte för en sekund hur dom själva beter sig.
Hallå!!! lite självinsikt Tack!
* Planera dagen - framförhållning*
*Skaffa klocka*
*Visa respekt*
Mode Monarkin
Nu vet inte jag i vilken turordning som det tas upp hur Madelenes uringning chockar omvärlden.
Först har vi den underbara röda klänningen på Nobell middagen.
...& sedan kommer nästa chock!!! Kung Hakons födelsedag i minst lika fin klänning
med tillhörande uringning.
Nu kommer det rubriker i igen... inte angående Madelenes uringning denna gång
utan att NU är hon våran nya stilikon!!!
"Ska man vara modeinriktad... så ska man klä sig som Madelene."
Säga vad man vill men Madelene är ursnygg i allt hon bär (stackars Vickan).
Vore det inte för henne så hade vi nog ingen monarki... inte enligt mig i alla fall.
För trots att många säger att det är Sveriges ansikte utåt & att kungafamiljen är
reklam för vårat land (välj en snyggare stads minister så kan han vara ansiktet utåt)
Så kostar det mer än vad det smakar. Bort med monarkin... skänk pengarna till
forskning, gamla, sjuka & barn som far illa.
Madelene kan vara kvar med titel stilikon.
"Plötsligt så händer det"
Jag åkte nämligen på "flunsan". Var rätt kaxig mot mina kollegor
som trillade dit en efter en... men jag klarade mig... det brukar jag
alltid göra.... men nu har jag legat i fyra dagar. Huvudvärk, ont i kroppen,
hosta, ljuskänslighet & matt. Jag hatar att vara matt.. att inte kunna känna
kontrollen utan bara... ja!!! bara ligga
Men nu... sitter jag upp!!!
hostar fortfarande, men jag är ändå uppe.
Bör jobba i morgon, vill oxå, men funderar en stund till...
jag ger inte upp... går bara & vilar med kudden en stund till.
Född att shoppa...
... så många affärer, så lite tid
Fick en liten bok av en kollega på jobbet... boken heter "Född att shoppa"
Kan det funnits någon baktanke i presenten??? Nääääää!!!
"När livet är tufft,
går de tuffa & shoppar".
***
"Livet är fullt av frustrationer & utmaningar -
men tillslut hittar du en klänning som du
tycker om".
***
"Du kan klara allt om du bara har den rätta garderoben"
***
"När jag blir trött på att shoppa,
sätter jag mig ner & provar skor".
***
"Den som sa att pengar inte kan köpa lycka...
vet inte var man ska shoppa".
***
"Jag kan aldrig ha för många vänner eller skor".
***
Älskar presenter... finns det någon baktanke i dom... så tar jag dom
på köpet.
Sås "spegel" på gröna ärtor
& visst är det synd, för det är bland det nyttigaste som finns.
Detta recept är såååå gott... ingen kommer att rynka här inte.
2 dl gröna ärtor per person
Kokas i lite vatten med en buljong tärning
Ärtorna behöver bara koka några minuter
tag av från spisen.. häll bort vattnet
Mosa fint med mixer stav.
Tillsätt en msk creme frech (inte light)
Mixa hela tiden
smaka av om den har rätt "sälta"
salta annars på lite
pressa i en halv vitlök (smaksak)
Klar!!!!
Serverings förslag:
Tag fram en vit tallrik
två matskedar ärtsås i mitten
ta skenen med den platta delen ner
& rör försiktigt ut till en rund "sjö"
Plasera den grillade kött biten ovan på
(strö några röda lingon på.. bra att ha i frysen för garnering)
Vid Hallowin älskar barnen detta... då kalar jag det "drakslem"
Vid finare & vuxnare bjudningar bör man undvika det namnet *fniss*
Potatis Bakelse
så minskar stressen när man ska ha främmande & kanske även ha en tre rätters meny.
Här kommer ett säkert kort, som kommer att höja dig till skyarna av gästerna.
Ett paket smördeg på rulle. Finns i kyldisken vid chark. Allstå inte fryst.
Kokt pressad potatis, räkna med två per person.
En påse riven västerbottens ost.
Rulla ut smördegen på köksbänken med kortsidan mot dej.
Smörpapperet som är med ligger mot bänken.
Koka potatis & låt svalna & pressa den.
Lägg rikligt med pressad potatis på smördegen...
Se till att det är extra mycket på långsidorna.
Strö över västerbottens osten.
Rulla nu ihop smördegen med hjälp av papperet till en rulle.
Låt papperet sitta kvar & platta ihop ändarna lite så potatisen även täcker där.
In i frysen i ca 30 minuter eller låt den ligga där till nästa dag.
Ta fram "rullen" en stund före innan gästerna kommer så den är halv fryst
& går lätt att skära i ca 2 cm skivor. Börja att skära i mitten & utgå från det
så är det lättare att få jämna bitar.
Lägg på en smörpappers klädd plåt & grädda i 220 grader i tills dom fått en
fin färg ca 7 min.
Serveras till ex grillat kött, kyckling eller köttfärs biff. Gärna på "spegel"
(Spegel är en liten "sjö" med sås & köttet blir till "ön")
Let´s Dance 2009
Som jag berättat tidigare var jag slav under detta program...
men jag kan tänka mig att slaveriet kommer att börja om nu.
Inte med Idol utan Let´s Dans 2009... en del av Idol är även med
där igenom Laila Bagge... som jag helt klart kommer att heja på.
Gillade inte henne från början, men nu så tycker jag att det är en
toppen kvinna med mycket attityd & skinn på nästan... att hon
dessutom ser ruskans bra ut hjälper ju oxå till.
Så heja på Laila... jag sitter som klistrad & håller tummarna!!!!
Årets sommar mode 2009
Tydligen så är det 60-tal som gäller nu i sommar & det är en trend
som jag känner kommer att passa mig.
Det första som jag tänker på är dessa underbara vackra kjolar i pipita rutigt
i pastell färger som rosa/vitt & ljusblå/vitt.
Även pennkjolen får stanna... gillar oxå... hög midja & smal nertill.
Stora bredbrättade hattar & ännu något som jag såg är...
hårbant!!?? Hmm kan kanske vara nå´t!
Birgitte Bardot var mode ikonen på den tiden. Föddes i Frankrike 1934.
Men även Twiggy trädde in som första erkända "anorexia" modellen.
Tittade även in på vårmodet på Fendi som var oxå jätte vackert...
men dock kanske inte det som jag kommer att ha på mig i sommar!!
Årets nyårs löfte.... samma som i fjol!!!
Varför är det så här? Varje år samma sak.... & jag vet att jag inte är ensam om detta fenomen.
Media börjar redan köra på med sina olika bantnings råd & det gör inte saken lättare.... för har
man inte känt sig fet förut, så gör man det då.
Hur som helst... jag är väl inte den fetaste i hela världen, men ändå så finns dom där oönskade
kilona som sitter på fel ställen & det värsta är att det inte längre är kul att shoppa kläder... & bara
det är ju en katastrof i sig. Så där tror jag att min största morot finns. Ät mindre & shoppa mer.
Vet att motion & promenader är A&O... men gud vad tråkigt. Ska försöka börja att simma, men det
har jag lovat mig föut.
Nä... det blir gröt, gröt & gröt. Havregryns gröt två gånger om dagen & inget efter kl 19.
Morötter är oxå bra & äppelcider vinäger med honung ökar förbränningen.
Önska mig lycka till...
... i år känner jag mig lite mer motiverad.
En bra start på det nya året.
till skoter åkning begränsad, så har braskvällarna med vänner & bekanta varit helt överlägsna.
Nyårs supén blev en succé men dagen efter när jag skulle diska choklad fontänen utan
rinnande varmvatten, så bestämde jag mig för att nästa gång jag använder den blir hemma
med bättre diskmöjligheter. ( Har rinnande vatten i stugan men bara kallt... än så länge)
Ett gott råd till er alla.... töm den från choklad på en gång efter användning *fniss*.
Träden full i frost 20 minus.
Vi fick massor med saker gjorda. Vi gjorde klart köks ön i nya köket.
Foga kaklet & fyllde i med silicon (inte kul)... men resultatet blev fint.
Innan vi åkte hem... som alltid känns vemodigt, hann vi riva garderober & spika
upp ny vägg i vardags rummet... samt spackla. Nästa tur vi åker upp blir det
tapetsering... om det inte är mildare ute... för då blir det skoter.
.