Potatis Bakelse
Många gånger är dom enklaste recepten dom godaste... kan man dessutom göra dom i förväg
så minskar stressen när man ska ha främmande & kanske även ha en tre rätters meny.
Här kommer ett säkert kort, som kommer att höja dig till skyarna av gästerna.
Ett paket smördeg på rulle. Finns i kyldisken vid chark. Allstå inte fryst.
Kokt pressad potatis, räkna med två per person.
En påse riven västerbottens ost.
Rulla ut smördegen på köksbänken med kortsidan mot dej.
Smörpapperet som är med ligger mot bänken.
Koka potatis & låt svalna & pressa den.
Lägg rikligt med pressad potatis på smördegen...
Se till att det är extra mycket på långsidorna.
Strö över västerbottens osten.
Rulla nu ihop smördegen med hjälp av papperet till en rulle.
Låt papperet sitta kvar & platta ihop ändarna lite så potatisen även täcker där.
In i frysen i ca 30 minuter eller låt den ligga där till nästa dag.
Ta fram "rullen" en stund före innan gästerna kommer så den är halv fryst
& går lätt att skära i ca 2 cm skivor. Börja att skära i mitten & utgå från det
så är det lättare att få jämna bitar.
Lägg på en smörpappers klädd plåt & grädda i 220 grader i tills dom fått en
fin färg ca 7 min.
Serveras till ex grillat kött, kyckling eller köttfärs biff. Gärna på "spegel"
(Spegel är en liten "sjö" med sås & köttet blir till "ön")
så minskar stressen när man ska ha främmande & kanske även ha en tre rätters meny.
Här kommer ett säkert kort, som kommer att höja dig till skyarna av gästerna.
Ett paket smördeg på rulle. Finns i kyldisken vid chark. Allstå inte fryst.
Kokt pressad potatis, räkna med två per person.
En påse riven västerbottens ost.
Rulla ut smördegen på köksbänken med kortsidan mot dej.
Smörpapperet som är med ligger mot bänken.
Koka potatis & låt svalna & pressa den.
Lägg rikligt med pressad potatis på smördegen...
Se till att det är extra mycket på långsidorna.
Strö över västerbottens osten.
Rulla nu ihop smördegen med hjälp av papperet till en rulle.
Låt papperet sitta kvar & platta ihop ändarna lite så potatisen även täcker där.
In i frysen i ca 30 minuter eller låt den ligga där till nästa dag.
Ta fram "rullen" en stund före innan gästerna kommer så den är halv fryst
& går lätt att skära i ca 2 cm skivor. Börja att skära i mitten & utgå från det
så är det lättare att få jämna bitar.
Lägg på en smörpappers klädd plåt & grädda i 220 grader i tills dom fått en
fin färg ca 7 min.
Serveras till ex grillat kött, kyckling eller köttfärs biff. Gärna på "spegel"
(Spegel är en liten "sjö" med sås & köttet blir till "ön")
Kommentarer
Trackback