Syltade gröna tomater
Nu har jag givit upp... det blir inga röda tomater i år... & det är nog det sista året som
jag tänker plantera tomater. Valde en buskig sort i år, men det verkade mera vara en
sort som liknar "marktäckare"... bredde bara ut sig efter backen!!!
Men nu plockar jag in dom... blev en hel del, men som sagt... gröna & rätt stora.
1 kg gröna tomater
2 bitar kanelstång
10 st kryddnejlikor
6 dl socker
10 msk ättikssyra (24% ren)
4.5 dl vatten
2 bitar kanelstång
10 st kryddnejlikor
6 dl socker
10 msk ättikssyra (24% ren)
4.5 dl vatten
. Picka skalet på tomaterna. Koka dem nätt och jämnt mjuka och
låt dem rinna av.
Lägg ner kanelen och kryddnejlikorna i en tyglapp, och koka dem tillsammans med sockret, ättikssyran och vattnet i ca 5 minuter till en lag.
Lägg därefter i tomaterna och sjud dem tills de är mjuka. Lägg över på krukor eller
glas och häll över lagen.
Låt stå tre dagar.
Häll av lagen dag tre, koka upp den igen, skumma och låt svalna. Häll på lagen igen så den täcker tomaterna. Försegla burkarna och förvara mörkt.
Helt en klar vinnare till vintern köttstek i Vemdalen Mmmm. Synd bara
att det är svårt att få tag på gröna tomater i butikerna, för det här är
jättegott.
Kommentarer
Trackback