Plommon & äppel chutney

 
 
Äpple- och plommon-chutneyn som passar perfekt till ostbrickan, steken eller
höstens mustiga grytor?
 
 
I morgon ska jag hem till mamma & pappa för att hämta plommon & då
blir det till att göra massor med chutney!!!
 
 
INGREDIENSER
 


4 syrliga äpplen
1 dl plommon
1,5 gul lök
1 röd chili

1 tsk färsk, riven ingefära
0,5 dl äppelcidervinäger
1,5 dl råsocker

2 msk svensk honung
1/2 tsk curry (kan hoppas över)

 
 
GÖR SÅ HÄR:

1. Skala och finhacka äpplena.

2. Kärna ur och ta bort skinnet från plommonen.
 
3. Finhacka löken.

4. Kärna ur och finhacka chilin.

5. Lägg äpple, lök och chili i en kastrull tillsammans med resten
av ingredienserna.

6. Koka upp och låt sen sjuda i ca 25 min. Rör om några gånger
under tiden.

7. Smaka av med salt och peppar.

8. Fyll den varma chutneyn i en steriliserad glasburk, häll på 1 msk olivolja
och förslut med locket. Vänd burken upp och ner för en konserverande effekt.
9. Låt svalna och förvara chutneyn i kylen.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0