Plommon & äppel chutney
Äpple- och plommon-chutneyn som passar perfekt till ostbrickan, steken eller
höstens mustiga grytor?
I morgon ska jag hem till mamma & pappa för att hämta plommon & då
blir det till att göra massor med chutney!!!
INGREDIENSER
4 syrliga äpplen
1 dl plommon
1,5 gul lök
1 röd chili
1,5 gul lök
1 röd chili
1 tsk färsk, riven ingefära
0,5 dl äppelcidervinäger
1,5 dl råsocker
2 msk svensk honung
1/2 tsk curry (kan hoppas över)
GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och finhacka äpplena.
2. Kärna ur och ta bort skinnet från plommonen.
3. Finhacka löken.
4. Kärna ur och finhacka chilin.
5. Lägg äpple, lök och chili i en kastrull tillsammans med resten
av ingredienserna.
6. Koka upp och låt sen sjuda i ca 25 min. Rör om några gånger
under tiden.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. Fyll den varma chutneyn i en steriliserad glasburk, häll på 1 msk olivolja
och förslut med locket. Vänd burken upp och ner för en konserverande effekt.
9. Låt svalna och förvara chutneyn i kylen.
Kommentarer
Trackback