Rårakor
Rårakor är något som jag gör sällan, men till helgen tänker jag göra det när
vi åker till Vemdalen. Billig lyx om man nöjer sig med vanlig Abba rom till.
Riv potatisen grovt & pressa ur all vätska, rör i hop till en smet. Förvärm stekpannan,
lägg i en rejäl klick smör och låt den bli gyllenbrun. Forma en bulle av 1/4
av smeten, lägg den i pannan och platta ut den med stekspaden.
Stek ca 3 minuter på varje sida i ganska hög värme tills rakan är gyllenbrun
och lite frasig. Lägg rakan på hushållspapper så att fettet rinner av. Stek de
andra tre på samma sätt. Lägg en råraka på varje tallrik.
Skala och hacka rödlöken fint. Klipp gräslöken i små fina bitar. Fördela rödlök
gräslök och löjrom på varje råraka. Servera genast med iskall cremé fraiché.
Prova gärna att riva ner lite rå lök & västerbotten ost i smeten....
lite festligare & riktigt gott!!!