Currygryta på färsk kyckling
När jag började med currypasta, så slutade jag helt med currypulver...
det blev liksom onödigt & smaken var helt annorlunda, men lite varning...
börja med lite... för det blir lätt starkt... pluset är att burken räcker länge!!!
Just nu säljer man färsk kyckling för 19:- på Willys & då är det
nästan ett måste att köpa några.
Börja med att dela kycklingen i lagoma bitar... jag delar den i sex
bitar. Låren för sig, vingdelarna för sig & dom andra två.
Fram med favoritgrytan & smält margarin & lite olja i botten.
Klicka ner 1 tsk currypasta & låt det smälta ner... sänk värmen &
tillsätt
två kyckling buljong tärningar
2 vitlökar
1/2 dl vitvins vinäger
1 msk råsocker
1 tsk Gurkmeja
8 - 10 dl vatten
... ställ grytan åt sidan en stund..
Skiva upp..
8 färska champinjoner
8 torkade plommon
1 röd paprika
2 gula lökar
Stek dom mjuka i en stekpanna med lite margarin & olja, lägg över
dom i en skål. Lägg därefter ner kyckling delarna & stek dom gyllen
bruna. Krydda dom med lite citronpeppar.
Ställ nu tillbaka grytan & lägg ner kycklingen i "buljongen", låt små koka
i ca 40 minuter under lock.
Passa nu på att koka Jasmin riset.
När 40 minuter har gått, så kan man se att köttet från kycklingen
släpper från benet.
Lägg nu ner grönsakerna i grytan & låt det koka upp.
Blanda 2 msk vetemjöl med 2 dl mjölk (grädde) rör ner i grytan
& låt den sakta "tjocka" till sig.
Finhackad persilja blir gott att röra ner innan serveringen.
Nu är man pg! Hade inte plommon tog russin och torkade aprikoser istället. Och jag hade endast kycklinglår , men vi får se hur dan't det blir! Det luktar gott i alla fall!