Currygryta på färsk kyckling




När jag började med currypasta, så slutade jag helt med currypulver...
det blev liksom onödigt & smaken var helt annorlunda, men lite varning...
börja med lite... för det blir lätt starkt... pluset är att burken räcker länge!!!




Just nu säljer man färsk kyckling för 19:- på Willys & då är det
nästan ett måste att köpa några.


Börja med att dela kycklingen i lagoma bitar... jag delar den i sex
bitar. Låren för sig, vingdelarna för sig & dom andra två.





Fram med favoritgrytan & smält margarin & lite olja i botten.
Klicka ner 1 tsk currypasta & låt det smälta ner... sänk värmen &
tillsätt
 
två kyckling buljong tärningar
 2 vitlökar
1/2 dl vitvins vinäger
1 msk råsocker
1 tsk Gurkmeja
8 - 10 dl vatten
... ställ grytan åt sidan en stund..






Skiva upp..

8 färska champinjoner
8 torkade plommon
1 röd paprika
2 gula lökar

Stek dom mjuka i en stekpanna med lite margarin & olja, lägg över
 dom i en skål. Lägg därefter ner kyckling delarna & stek dom gyllen
bruna. Krydda dom med lite citronpeppar.

Ställ nu tillbaka grytan & lägg ner kycklingen i "buljongen", låt små koka
i ca 40 minuter under lock.





Passa nu på att koka Jasmin riset.

När 40 minuter har gått, så kan man se att köttet från kycklingen
släpper från benet.

Lägg nu ner grönsakerna i grytan & låt det koka upp.

Blanda 2 msk vetemjöl med 2 dl mjölk (grädde) rör ner i grytan
& låt den sakta "tjocka" till sig.

Finhackad persilja blir gott att röra ner innan serveringen.












Kommentarer
Postat av: Carina

Nu är man pg! Hade inte plommon tog russin och torkade aprikoser istället. Och jag hade endast kycklinglår , men vi får se hur dan't det blir! Det luktar gott i alla fall!

2012-05-16 @ 15:22:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0