Ugnsbakad "sköldpadda"




Fortsätter med olika länder som teman i Skolköket & i morgon
blir landet Indonesien.

Landskapsrätten är Nasi Goreng som i många recept blandas med
kyckling eller kött, men en riktig Nasi Goreng är gjord helt utan detta....
för blandar du den med annat kallas det för Nasi Campur.


Nasi Goreng är kokt jasminris som blandas med strimlad vitkål, lök,
Sambal & till sist rörs vispade ägg i som sakta får stelna.





För att göra det lite extra spännande för mina elever så ska vi
även ugnsbaka "sköldpadda"... en delikatess i Indonesien...
men i skolköket gör vi en enklare variant!!!

400 gram blandfärs
3 paket bacon
1 paket prinskorv
2 msk örtkrydda
olivolja

Blanda färsen med örtkrydda och lite olivolja.  Fläta sex skivor bacon
till varje sköldpadda. Lägg en fjärdedel av färsen ovanpå.
Dela prinskorvar och gör små ben, huvud och en svans.


 Vik runt baconflätan och lägg på ugnsfat.

 Stek på 200 grader ca 25 min, eller tills det är klara.



 
 
 
 
   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0