Finsk Kurpitsapiirakka





När temat i skolköket var Finland, kändes det som en riktig utmaning.
Aldrig har jag fått jobba så hårt för att hitta ett typiskt Finskt recept,
som varbåde enkelt & samtidigt något som mina elever
 skulle gilla smakmässigt.


Finsk kurpitsapiirakka

Ugnsvärme 225 grader



Börja med att smörja in en ugnsfast form.

6 Potatisar
2 stycken Zucchini
4 Ägg
400 gram Keso
2 Gula lökar
4 msk Vetemjöl
Timjan
Salt


Skala & riv potatis, Lök & Zucchini & lägg i en skål.
Blanda sedan ner resten i skålen & rör om.
Smaka av med salt & Timjan.

40 minuter i ugnen eller tills kakan har fått fin färg & stelnat.





Till detta åt vi leverbiff med bacon & kapris sås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0