"Vilt" Kebab a´la Suz
Idag har det varit premiär för skolkökets höst termin. Och eleverna var på
ett strålande humör. Vi gjorde eget Kebabkött... med Vilt smak.
600 gram Nötfärs
1 msk Vetemjöl
salt
Chili pulver
vitlöks pulver
Kryddorna efter smak
Blanda allt till en jämn deg & dela upp det i tre högar. Varje hög lägges mellan
två smörgås papper & kalvlas ut tills dom är lövtunna.
Värm en panna riktigt het med olja/margarin samt 3-5 enbär samt en färsk kvist
rosmarin.
Tag bort det övre smörpapperet & vänd ner köttet i den heta stekpannan.
Den andra delen av papperet lossnar lätt efter en stund. Stek snabbt i
ca 15 sekunder för att sedan lyftas upp & läggas på en skärbräda.
Upprepa & gör lika med som andra bitarna... skiva dom sedan i strimlor.
Gör nu en pepparrots cremé....
2 dl Cremé fraiché
2 msk Majonäs
1/2 finhackad röd lök
Pepparot & salt efter smak
Pepparrot måste smakas av... beroende på hur färsk den är... själv
använder jag ofta den på tub & då blir det ca 1 msk.
Koka 500 gram potiatis i saltat vatten & mosa dessa lite lätt.
Nu kommer det pillriga, men ack så gott.....
Lägg ut ett mjukt tunnbröd - Lägg på lite potatis - lite lingonsylt
(tveka inte... super gott till) - Sallad - Kebabkött - Pepparrots cremé.
Rulla ihop - Klart.
Gör du många ställ dom i glas!!! En smakupplevelse jag lovar!!!
Kommentarer
Postat av: SoNeN
Låter riktigt gott!
Svar:
Suzann
Postat av: SoNeN
Låter riktigt gott!
Trackback