"Vilt" Kebab a´la Suz

 
 
 
Idag har det varit premiär för skolkökets höst termin. Och eleverna var på
ett strålande humör. Vi gjorde eget Kebabkött... med Vilt smak.
 
 
600 gram Nötfärs
1 msk Vetemjöl
salt
Chili pulver
vitlöks pulver
 
Kryddorna efter smak
 
Blanda allt till en jämn deg & dela upp det i tre högar. Varje hög lägges mellan
två smörgås papper & kalvlas ut tills dom är lövtunna.
 
Värm en panna riktigt het med olja/margarin samt 3-5 enbär samt en färsk kvist
rosmarin.
 
 
Tag bort det övre smörpapperet & vänd ner köttet i den heta stekpannan.
Den andra delen av papperet lossnar lätt efter en stund. Stek snabbt i
ca 15 sekunder för att sedan lyftas upp & läggas på en skärbräda.
 
Upprepa & gör lika med som andra bitarna... skiva dom sedan i strimlor.
Gör nu en pepparrots cremé....
 
2 dl Cremé fraiché
2 msk Majonäs
1/2 finhackad röd lök
Pepparot & salt efter smak
 
Pepparrot måste smakas av... beroende på hur färsk den är... själv
använder jag ofta den på tub & då blir det ca 1 msk.
 
Koka 500 gram potiatis i saltat vatten & mosa dessa lite lätt.
 
Nu kommer det pillriga, men ack så gott.....
 
Lägg ut ett mjukt tunnbröd - Lägg på lite potatis - lite lingonsylt
(tveka inte... super gott till) - Sallad - Kebabkött - Pepparrots cremé.
 
Rulla ihop - Klart.
 
Gör du många ställ dom i glas!!! En smakupplevelse jag lovar!!!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: SoNeN

Låter riktigt gott!

Svar: Och enkelt var det... gick fort & man kan göra massor & frysa in.
Suzann

2012-08-22 @ 21:54:33
Postat av: SoNeN

Låter riktigt gott!

2012-08-22 @ 21:54:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0