Peruansk Ceviche
På Onsdag startar jag igen med "mitt" Skolkök & många av eleverna vill
att vi fortsätter med "resor" över hela världen.
Trender kommer & går här i Sverige. Och jag såg bara i helgen på Langos
köerna när vi var på Selånger marknad.... hur långa som helst.
Nu har en ny trend kommit till Sverige & det är mat från Peru.... om japaner
kan lansera sushi & mexikanarna tacos.... så kommer helt klar Peruanerna
lyckas med sin Ceviche.
Det här gillar jag & öppnar det en restaurang här i Sundsvall med Peruansk
mat, ska jag helt klart gå dit & beställa min första Ceviche!!!!
Tills dess.... får vi göra våran egen.....
150glax
150ghälleflundra
1krukakoriander
6stlime
1stapelsin
1stchili
1 1/2stvitlöksklyfta
1msksocker
salt
150ghälleflundra
1krukakoriander
6stlime
1stapelsin
1stchili
1 1/2stvitlöksklyfta
1msksocker
salt
Pressa ner saften av limen & apelsinen i en bunke.
Kärna ur chilin & hacka en tillsammans med korianer & vitlöken.
Blana ner hacket i limen & apelsinen.
Skär fisken i ca 1 cm stora kuber.
Lägg ner fisken i bunken & smaka av me salt & socker.
Låt stå i kylen i en timme & ta sedan fram den igen. Smaka av
& servera när du tycker fisken är lagom i smaken & konsistensen.
(Fisken ska vara vit & fast)
Servera gäna Cevichen i glas på fot.
Kommentarer
Trackback