Strömming a´la Suz
Har glädjen att bli sambo med en gormé älskande man.
Förra veckan önskade han sig stekt strömming med potatis puré &
då överraskade jag honom med detta på fatet.
STRÖMMING A´LA SUZ
Börja med att göra fyra olika röror att fylla strömmingfiléerna.
No 1. Mixa med stavmixer bladpersilja med lite flingsalt. 1 msk olja &
tre msk cremé fraiche.
No 2. Blanda 2 tsk pepparrot med 3 msk cremé fraiche.
No 3. Hummer mjukost & hackad röd lök
No.4 Blanda 2 msk kaviar med 3 msk cremé fraiche.
Dela nu varje filé i mitten så du får en under del & en över del.
Bred på två underdelar No 1 & nästa två uderdelar med med No 2 osv.
Lägg nu överdelarna på under delarna & vänd dom i ägg & ströbröd.
Det är nu viktigt att du lägger upp filéerna i en viss ordning, så du vet vilka
som är vad... poängen är ju att man får 4 filéer med olika smaker per/person.
Stek strömmingen i en blandning med margarin & olja på hög värme tills dom
fått fin färg... vänd dom ofta om du vill så dom inte bränns.
Serveras med potatispuré, eventuellt skirat smör & lingon.