Gratinerade musslor
I morgon är det "fredags mys" igen... men min sambo jobbar
till klockan nio på kvällen så det får bli något "lätt".
DET BLIR GRATINERADE MUSSLOR
Ingen speciell pris skillnad på färska & frysta... men jag köper
frysta för jag vill inte koka dom levande.
För fyra personer som förrätt eller för två personer som huvudrätt
behöver man 20 stycken blåmusslor (eller gröna.. dom är större).
Slå på ugnen på 225 grader.
3 msk ströbröd
1 msk hackad persilja
1/2 tsk vitlöks pulver
1/2 tsk sambal
1 scharlottenlök finhackad
1-2 dl riven västerbotten ost eller parmesan
2-3 msk cremé fraiche
Tag bort ena halvan av skalet (överdelen) & blanda ihop alla
ingredienserna i en skål. Fördela röran jämt på musslorna & in
i ugnen i ca 15 minuter.
Tillbehör:
Kommentarer
Trackback