Tre skördar rabarber
Har alltid önskat mig en stor rabarber.... men nu när jag äntligen
har fått en & den givit mig min tredje jätteskörd... så vet jag snart
inte vad jag ska göra med allt...
... men jag fortsätter att sylta & safta.... & chuteny är alltid gott, både
till kött & på ett gott bröd med en god ost.
Rabarberchutney
500 g rabarber
1 tsk ingefära
5 dl socker
2 st rödlökar
1 1/2 msk ättikssprit 24%
3/4 dl vatten
1 1/2 msk curry
2 tsk salt
2 tsk spansk peppar
6-8 torkade aprikoser
Gör så här:
Skär rabarbern i ganska små bitar och hacka rödlöken fint. Riv ingefära
om den är färsk. Koka rabarber, lök, ättikssprit och vatten i ca 10 min.
Lägg i övriga ingredienser och låt allt koka i 30-40 min.
Rör mycket under tiden!
Låt svalna innan servering!
***
Brietortilla med Rabarber chutney
Ingredienser
4 torillabröd
1 stor brieost
Rabarber chutney
Sätt på ugnen på 200 grader. Skär brieosten i tunna skivor och lägg på en
halva av tortillabrödet. Bred på rabarber chutney efter smak. Vik sedan
över andra halvan och tryck till. Lägg på en plåt med bakplåtspapper
och grädda tills osten har smällt något. Dela den sedan på mitten
och servera genast.
Kommentarer
Trackback