Segkakor
Det här är ett recept från en arbets kollega... var dit & fikade för ett tag
sedan & dom är såååå goda dessa kakor... görs i ugnen.
Börja med att slå på ugnen på 250 grader.
2 paket jäst (för söta degar)
1 påse Malda brödkryddor
1 flaska ljus sirap
3 tsk salt
100 gram Margarin
1 liter Mjölk
5 dl vatten
1 påse Rågsikt
Blanda jäst, malda brödkryddor, ljus sirap & salt i en bunke.
Tillsätt smält margarin blandat med mjölk & 37 gradigt vatten.
Blanda i rågsikt till en jämn deg, som är något kladdig.
Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek.
Häll upp degen på bakbordet & knåda ihop den till en lång "orm".
Dela sedan "ormen" i lagom stora degbitar som sedan kavlas
ut till en rund kaka.
Baka ut alla kakor, börja sedan grädda den kaka som
kavlades ut först.
Kommentarer
Trackback