Inlagd lax (öring) med lingon





Inlagd lax eller öring serveras på samma sätt som inlagd sill. Det är så lätt
att göra att det är konstigt att man inte gör det oftare.


500 gr Laxfilé ( fryst minst 3 dygn)
0,5 dl havssalt

Lag

1dl ättikssprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 liten purjolök
1 dl lingon
1 tsk kryddpeppar korn
2 stycken lagerblad
0,5 tsk Timjan

1. Skär laxfilén i ca 1 x 1 cm stora kuber. Lägg dem i en plastpåse tillsammans
med salt. Låt dem ligga i rumstemperatur ca 1 timme.


2. Blanda samman ättika, socker och vatten i en skål. Rör om så att sockret
löses upp. Finhacka purjolöken. Tillsätt lingon, grovstött kryddpeppar,
smulade lagerblad, purjolök och timjan. Låt lagen stå 1-2 timmar.


3. Häll laxen i ett durkslag och spola hastigt i kallt vatten. Blanda ner den
i lagen. Låt stå kallt ca 1 dygn före servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0