Turinge Burgare




På väg till stugan i Vemdalen så åker vi förbi en hamburgekiosk vid
macken i Rätansbyn.

Nu brukar det mest vara på vägen hem som vi stannar där... men dom
har en helt underbar hamburgare... nämligen "Turinge burgaren".

Vi frågar oss... varför Turinge?... en gammal socken i Öknebo härad...
eller nu Nykvarns kommun i Stockholm.

Men när vi frågade fick vi till svars att det var en kvinna för länge
sedan som hade med sig det här receptet & hamnade av någon anledning
just här i Rätansbyn.

Hemligheten är väl ingen direkt hemlighet... mer än att den innehåller
två stycken dressingar... både en chilidressing & en vitlöksdressing med
bostongurka i.

Kan det vara gott???  Mmmmmm åk till Rätansbyn & prova... eller gör
den själv.






600 gr Nötfärs, 1 riven gul lök, 3 tsk grillkrydda.

6-8 Hamburgerbröd med sallad, gurka, tomater
 & tunna skivor rå lök.

Turinge dressing Chili

Chilisås

Turinge vitlöks dressing

1 msk majonäs
0,5 dl créme fraiche
1 krm salt
2 msk bostongurka
1-2 tsk vitlökspulver

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0