Turinge Burgare
På väg till stugan i Vemdalen så åker vi förbi en hamburgekiosk vid
macken i Rätansbyn.
Nu brukar det mest vara på vägen hem som vi stannar där... men dom
har en helt underbar hamburgare... nämligen "Turinge burgaren".
Vi frågar oss... varför Turinge?... en gammal socken i Öknebo härad...
eller nu Nykvarns kommun i Stockholm.
Men när vi frågade fick vi till svars att det var en kvinna för länge
sedan som hade med sig det här receptet & hamnade av någon anledning
just här i Rätansbyn.
Hemligheten är väl ingen direkt hemlighet... mer än att den innehåller
två stycken dressingar... både en chilidressing & en vitlöksdressing med
bostongurka i.
Kan det vara gott??? Mmmmmm åk till Rätansbyn & prova... eller gör
den själv.
600 gr Nötfärs, 1 riven gul lök, 3 tsk grillkrydda.
6-8 Hamburgerbröd med sallad, gurka, tomater
& tunna skivor rå lök.
Turinge dressing Chili
Chilisås
Turinge vitlöks dressing
1 msk majonäs
0,5 dl créme fraiche
1 krm salt
2 msk bostongurka
1-2 tsk vitlökspulver