Suzann´s Potatis kaka
1 rulle kyld smördeg, 250 g
1 gul lök
smör eller margarin
4 ägg
3 dl grädde
7 stora potatisar
salt, peppar
100 g riven ost
Ugn: 200°
Gör så här
1. Lägg smördegen i en springform med löstagbar botten.
Nagga med gaffel.
2. Skala och skiva löken och stek den mjuk i smör. Vispa
ihop ägg och grädde.
ihop ägg och grädde.
3. Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan och blanda
ner i grädden tillsammans med lök. Krydda med salt och
peppar och rör i osten.
ner i grädden tillsammans med lök. Krydda med salt och
peppar och rör i osten.
4. Häll blandningen i formen och vik in deg som är ovanför
in mot själva kakan. Baka i 45 minuter. Servera potatiskakan
direkt eller låt den kallna. Skär den i bitar och värm
vid servering.
Det var den här som jag bjöd på när jag fyllde år sist.. såååå god
& ännu godare dagen efter!!!!
in mot själva kakan. Baka i 45 minuter. Servera potatiskakan
direkt eller låt den kallna. Skär den i bitar och värm
vid servering.
Det var den här som jag bjöd på när jag fyllde år sist.. såååå god
& ännu godare dagen efter!!!!
Kommentarer
Postat av: Angelica
Supergooood!
Trackback