Vaniljgratinerade rabarber

 




4 portioner

6-7 rabarberstjälkar
3 ägg
1 dl strösocker
1 vaniljstång
250 g kesella vanilj
vaniljglass
flagade mandelspån
Gör så här:

1. Skala rabarberstjälkarna lätt. Dela dem i 5 cm långa bitar. Är de mycket
 tjocka kan de även delas
en gång på längden.

2. Lägg stjälkarna i en ugnsfast form. Sätt in formen i ugnen
på 225° i 5 minuter .

3. Ta ut formen och sätt ugnen på grillvärme.

4. Separera äggen i gulor och vitor i två skålar

5. Vispa äggulor och socker pösigt.

6. Vispa äggvitorna till hårt skum.

7. Snitta och gröp ur vaniljstången. Blanda ner fröna i äggulorna.

8. Tillsätt kesellan och vänd ner äggvitan.

9. Häll blandningen över rabarbern och gratinera i ugnen på grillvärme i
 ca 5 minuter. Om smeten får mycket färg men ändå känns väldigt
 lös kan man lägga över lite ugnsfolie och låta formen stå i
ugnen ytterligare 5 minuter.

10. Rosta den flagade mandeln i en torr panna.

11. Strö den över den gratinerade rabarbern och servera med vaniljglass.



Bygger sakta upp min lilla nya radhustomt.. & stoltheten är min
jätterabarber.

Det är nu man ska passa på att skörda... senare under sommaren
blir dom träiga & sura... nu är dom helt underbara.
Glöm inte bort att plocka bort blommorna så fort dom kommer fram,
dom tar bara näring från resten av rabarbern.

Kommentarer
Postat av: Angelica

Lät jättegott! Den nedersta bilden är en riktig "barndomsbild"! Kram! <3 /A

2011-05-30 @ 18:47:32
URL: http://shittywords.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0