Vaniljgratinerade rabarber
4 portioner
6-7 rabarberstjälkar
3 ägg
1 dl strösocker
1 vaniljstång
250 g kesella vanilj
vaniljglass
flagade mandelspån
Gör så här:
1. Skala rabarberstjälkarna lätt. Dela dem i 5 cm långa bitar. Är de mycket
tjocka kan de även delasen gång på längden.
2. Lägg stjälkarna i en ugnsfast form. Sätt in formen i ugnen
på 225° i 5 minuter .
3. Ta ut formen och sätt ugnen på grillvärme.
4. Separera äggen i gulor och vitor i två skålar
5. Vispa äggulor och socker pösigt.
6. Vispa äggvitorna till hårt skum.
7. Snitta och gröp ur vaniljstången. Blanda ner fröna i äggulorna.
8. Tillsätt kesellan och vänd ner äggvitan.
9. Häll blandningen över rabarbern och gratinera i ugnen på grillvärme i
ca 5 minuter. Om smeten får mycket färg men ändå känns väldigt
lös kan man lägga över lite ugnsfolie och låta formen stå i
ugnen ytterligare 5 minuter.
10. Rosta den flagade mandeln i en torr panna.
11. Strö den över den gratinerade rabarbern och servera med vaniljglass.
Bygger sakta upp min lilla nya radhustomt.. & stoltheten är min
jätterabarber.
Det är nu man ska passa på att skörda... senare under sommaren
blir dom träiga & sura... nu är dom helt underbara.
Glöm inte bort att plocka bort blommorna så fort dom kommer fram,
dom tar bara näring från resten av rabarbern.
Kommentarer
Postat av: Angelica
Lät jättegott! Den nedersta bilden är en riktig "barndomsbild"! Kram! <3 /A
Trackback