Grillat är godast
"Grillat är Godast" utlovar man på Burger King... men nu när sommaren är
här, vill man väl för jösse namn grilla själv... & det finns ju så mycket man
kan grilla.. ja, man kan väl nästan grilla allt.
POTATIS & OLIVER I FOLIE PAKET
Skrubba potatisen. Kvarta eller dela den och koka cirka 7 minuter eller så att den
är precis färdigkokt. Häll av vattnet och portionera ut potatisen på fyra bitar
ugnsfolie. Lägg på halverade oliver, rosmarin, salt och ringla över olivolja.
Nyp ihop paketen och lägg dem på utkanten av grillen 10-15 minuter.
De kan också tillagas i ugnen ungefär lika lång tid i 225 graders värme.
Annorlunda Marinad
MARINAD:
2 msk japansk soja
1 msk vinäger
1 tsk riven ingefära
ev 1 pressad vitlöksklyfta
***
GRILLADE KYCKLING DELAR
3 kycklingar delade i mindre bitar
saften av 1 apelsin
ca 8 vitlöksklyftor
1 msk spiskummin (helst hela frön)
1/2 msk salt
5 lagerblad
2 msk oregano
ca 3 dl öl
3 msk olivolja
***
Dela kycklingen i portionsbitar. Lägg dem i en rymlig gryta och pressa apelsinen
över. Stöt spiskummin och skalade vitlöksklyftor tillsammans med salt i en mortel.
Gnid in blandningen i köttet. Tillsätt övriga ingredienser till marinaden. Koka upp
och låt koka ca 5 minuter, 10 minuter om kycklingdelarna är frysta. Ta upp
ur marinaden och grilla över glöd. Stick i köttet och kontrollera att saften som
tränger ut är klar.
Med min nya grill.... så kommer det att bli mer grill recept under
sommaren... för här grillas det var & varannan dag just nu!!!