Mini sommar Pajer
Till 12 små vaniljpajer behöver du:
200 gram rumsvarmt smör
1 deciliter strösocker
2 äggulor
5 deciliter vetemjöl
ca 3 deciliter vaniljkräm (eller 2 påsar Marsán-pulver som blandas med
4 deciliter mjölk)ca 150 gram blåbär
Börja med vaniljkrämen, antingen gör du en hemmagjord eller så vispar du ihop färdigt
pulver med mjölk enligt instruktioner på förpackningen. Låt stå kallt medan du gör pajdegen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda ihop smöret, sockret, äggulorna och mjölet till en fin deg. Dela pajdegen
i två lika stora bitar. Ta den ena biten och klä ca 12 muffinsformar med ett tunt
lager som på bilden nedan. Degen ska gå ända upp till kanterna. Tips!
Det underlättar kraftigt att placera muffinsformarna i en muffinsplåt
när du ska klä dem!
Ta sedan resten av degen och gör små, platta lock. De ska vara runda och lika stora
som muffinsformarna är längst upp till kanten.
Ta fram vaniljkrämen och blåbären. Täck pajskalen med ca 3/4 vaniljkräm och sen
en rågad tesked med blåbär per paj. Klä sedan pajerna med locken som du gjort.
Kläm i kanterna så att locken fastnar med toppen av skalet.
Grädda i ca 12-15 minuter.