Gnocchi- och laxgratäng
500 g färsk gnocchi
1 squash (300 g)
½ purjolök
1 msk smör
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
200 g gravad lax
150 g naturell färskost
½ citron
***
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka gnocchin enligt anvisningen på
förpackningen.
2. Ansa och tunnskiva squash och purjolök. Fräs grönsakerna i smör
i en stekpanna. Salta och peppra.
3. Fördela hälften av gnocchin i en smord ugnssäker form. Stick i
hälften av squash-, purjolök- och laxskivorna mellan gnocchin.
Klicka på hälften av färskosten.
4. Bre ut resten av gnocchin och fördela resterande grönsaker och
lax ovanpå. Klicka på resten av osten.
5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut formen och bre ut den smälta
osten med baksidan av en sked. Grädda gratängen ytterligare ca 10 min.
6. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och strö det över gratängen.
Billigaste & enklaste är att köpa Gnocchin, men har man tid så är dom
jätte lätta att göra!!!
Gratängen blir supergod & den är en lite annorlunda maträtt som går fort.