Enkla frasvåfflor

 



När jag var i fjällen i helgen gjorde jag våfflor... & det är ju så
underbart gott!!! 


Vispa ihop mjöl, salt och vatten. Vispa grädden och blanda ner i smeten.



Värm ett våffeljärn och ta ungefär en knapp deciliter smet till varje våffla,
storleken på järn varierar. Pensla eventuellt med smält smör innan
gräddningen. Många teflonbelagda järn gräddar bra utan smörjning.



Godast är våfflorna serverade direkt från våffeljärnet. Lägg annars de gräddade
 våfflorna på galler så håller de sig krispigare.



Servera med socker, sylt och grädde eller något salt tillbehör som frästa
champinjoner eller rom, rödlök och gräddfil.


För 5-6 laggar:
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl kallt vatten
1 krm salt
2 1/2 dl visp- eller mellangrädde

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0