Rödbetscarpaccio
Rödbetor hör inte till min favorit... om det inte är dom nya färska
som komer nu... det här receptet är en riktig gormé höjdare.
Cirka 18 rödbetor
1 buljongtärning
Ostdressing:
1 skiva chèvre (ca 75 g)
1 burk crème fraiche (2 dl), gärna lätt
2 msk fint hackad persilja
Till servering:
1 påse pinjenötter ... eller
(solroskärnor om du är allergisk)
Persilja
1. Koka rödbetorna al dente i buljongen, 5 – 10 minuter för små
och 10 – 15 för stora. Eller servera dem råa, och då mycket tunt
skurna med osthyvel. Häll av buljongen och skiva
rödbetorna i 1/2 cm tjocka skivor.
2. Kantskär chèvren och blanda den med crème fraichen och
persiljan till dressingen.
3. Rosta pinjenötterna i en torr, inte alltför het panna.
4. Bred ut rödbetsskivorna på tallrikar. Klicka över dressingen
och garnera med pinjenötterna och extra persilja.