Rabarber med vit sparris & libbsticka
Efterrätter är inte min specialitet... sällan några recept faller mig i smaken
& när det gäller fantasin är den på noll..
Men som stor älskare av vit sparris & ägare av en stor rabarber planta så
är det här receptet helt optimalt.
3 stora rabarberstjälkar
6 vita sparrisar
1 dl grädde
50 g florsocker
2 dl kvarg/kesella
200 g + 50 g råsocker
6 msk äpplemust
Smör till stekning
Libbsticka
1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala och skär bort torra ändar på rabarber
och sparris. Skär dem i 3 centimeter stora bitar.
2. Vispa upp grädde med florsocker, blanda i kesella.
3. Lägg rabarbern i en ugnsfast form. Strö över 200 g råsocker
och baka i ugnen ca 15 minuter.
4. Stek under tiden sparrisen försiktigt i smör, slå på 50 gram råsocker
och äppelmust. Koka ihop till karamell och ös sparrisen med den
karamell som bildas. Strimla libbstickan fint.
5. Arrangera sparris och rabarber på tallriken. Klicka på gräddkräm
och strö över lite libbsticka.
Libbsticka kan vara lite klurigt att få tag på.. men trädgårds handlare brukar
sälja dom.