Veckans skolkök
Veckans skolkök, blev lyckat som vanligt med så ambitiösa elever som jag har.
Arbetar ofta i olika former av Teman & veckan tema var:
"Passar dessa smaker ihop."
Alltså ovanliga smakkombinationer som "gifter"
sig med varandra... som kockar brukar säga.
Köttfärs spett med Kanel
500 gr blandfärs
1 äggula
1- 2 tsk kanel
1 tsk salt
1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
Blanda gula, ströbröd, kryddor & vatten & låt svälla i 10 minuter.
Blanda ner köttfärsen & forma till 8 korvar.
Stek på mellan värme i 10 minuter & trä in träspett om så önskas.
Äppelpytt
6-8 kalla skalade kokta potatisar
2 gula lökar hackade
1-2 skalade & hackade äpplen
Mynta, salt & svart peppar
Stek först löken mjuk, grovhacka potatis & äpplen & stek till de fått en fin färg.
Smaka av med salt, mynta & peppar.
Äppelsås
Smält 2 msk margarin i en kastrull
tillsätt 1 msk vetemjöl
Koka upp & tillsätt 4 dl mjölk
Smula ner en hönsbuljong & 2 msk äpplemos
smak av med salt.
Vi färgade såsen lite med gurkmeja.
Det här blev bland det godaste vi gjort & jag tänker bjuda mina
vänner & husvakter i Vemdalen på detta på måndag. Enda jag
ska byta ut är köttfärsen som i stället kommer att bli på älg.
Om du är lite modig.. ta en extra tsk kanel i köttfärsen.
Blöt händerna när du formar dom så går det lättare.
Lycka till/Kram