Porchetta
Porchetta är en klassisk italiensk rätt där fläskkött fylls med örter, fänkål och
vitlök och sedan tilllagas över öppen eld. Man kan tillaga en hel gris på detta sätt.
Här är det en förenklad variant på urbenad karré. Nästan det som jag hade på
nyårs afton... prova det här, för det blir en lyxig maträtt av enkla medel.
vitlök och sedan tilllagas över öppen eld. Man kan tillaga en hel gris på detta sätt.
Här är det en förenklad variant på urbenad karré. Nästan det som jag hade på
nyårs afton... prova det här, för det blir en lyxig maträtt av enkla medel.
1. Sätt ugnen på 125°. Putsa och skär ett snitt längs med karrén så att den
kan vikas ut till en stor platta. Salta och peppra på båda sidor.
2. Finhacka salamin. Ansa och finstrimla fänkålen. Plocka örterna från
kvistarna och finhacka dem. Skala och finhacka vitlöken. Blanda salami,
fänkål, örter och vitlök och fördela över karrén. Rulla ihop
och bind ihop med stekgarn.
3. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Bryn porchettan runt om så att
den får fin stekyta. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in
enköks-termometer i köttet.
4.Tillaga mitt i ugnen till 70° innertemperatur, ca 2 timmar och 15 min.
5. Ta ut porchettan och täck med aluminiumfolie. Låt kallna och förvara
i plastfolie i kylskåp.
6. Skär porchettan i tunna skivor före servering.
kan vikas ut till en stor platta. Salta och peppra på båda sidor.
2. Finhacka salamin. Ansa och finstrimla fänkålen. Plocka örterna från
kvistarna och finhacka dem. Skala och finhacka vitlöken. Blanda salami,
fänkål, örter och vitlök och fördela över karrén. Rulla ihop
och bind ihop med stekgarn.
3. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Bryn porchettan runt om så att
den får fin stekyta. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in
enköks-termometer i köttet.
4.Tillaga mitt i ugnen till 70° innertemperatur, ca 2 timmar och 15 min.
5. Ta ut porchettan och täck med aluminiumfolie. Låt kallna och förvara
i plastfolie i kylskåp.
6. Skär porchettan i tunna skivor före servering.
Kommentarer
Trackback