Ny meny till Vemdalen


Konjaktsgravad rådjurs filé på smörstekt levain med löjrom, äggrula, rödlök,
gräslök samt smörstekta kantareller & syrad grädde.

... Mmmmm

Från programmet Halv åtta hos mig... i kväll & något som jag helt klart ska
prova på... kanske göra om & göra till min egen rätt i Vemdalen.





400 g rådjursfilé (eller vilt ex ren)
 0.5 dl socker
 0.5 dl salt
 2 msk konjak
 0.25 st citron, rivet skal
peppar


Tillbehör

4 st äggulor
 0.5 st rödlök, finhackad
1 knippe gräslök, finhackad
 0.5 l kantareller
 2 dl crème fraîche
 4 msk rom
 4 skivor levain (surdegsbröd)
citronklyfta och dillkvist

 Gravat rådjur

Blanda ihop socker, salt, peppar, citroncest och konjak i en påse.

***

 Lägg i köttet och förvara i kylen minst 2 dygn, då är köttet färdiggravat.
 Vänd då och då så att gravningen tränger igenom hela köttet.

Förvara gärna köttet i frysen till servering och ta upp någon timme
 innan då det är lättare att skiva tunna skivor.

***

 Tillbehör

Vispa crème fraîchen tills den blir hård.
 Riv i lite citroncest efter smak. Förvara i kylen till servering.

 Smörstek svampen.
 Stek Levinbrödet i en panna med smör.

 Tunnskiva rådjuret och täck brödskivan med ett tunt
 lager gravat kött.
 Lägg en msk löjrom på mitten.




 Finfördela rödlök och gräslök runt löjrommen och lägg
en vacker äggula i mitten.

Servera de stekta kantarellerna bredvid tillsammans med
en klick syrad grädde.

 Garnera med en citronklyfta och en dillkvist.




Kommentarer
Postat av: ejmis

A testar att grava en bit ryggbiff enligt det receptet. Det såg så himla smaskigt ut när hon serverade det på tv igår.

2011-01-13 @ 21:02:13
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej ejmis

Gravat kött får inte någon fin färg tycker jag heller, men då får man piffa till det med något

tillbehör som gör att den ser godare ut!!! För själva smaken är gudomlig!!!



Hälsningar/Suzann

2011-01-14 @ 00:33:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0