Alla hjärtans supé på 30 minuter
Det är lite annorlunda i år, eftersom den 14:e är på en måndag & de
flesta faktiskt jobbar. Att göra en tre rätters supé på en måndags
kväll... känns väl inte som det optimala direkt!!!
Men mitt favoritord är... Framförhållning!!!
Förbered så optimalt att det i princip är inte mer en en vanlig måndags
middag.. tidsmässigt.
Kan tycka att Alla hjärtans dag i sig är kommersiellt, men tanken bakom..
Ibland kan en speciell dag behövas.. att påminna
varandra.. vad den andre betyder....
... att helt enkelt sätta sig ner... äta något gott... som påminner oss om
varandras värdefullhet.. att aldrig ta någon förgivet!!
ENKEL-MENY
Förrätt
Köp färdiga små krustader & gör på söndag kväll en fyllning med.
2 msk créme Fraiche
2 msk phiadelphia ost
1 msk finhackad gräslök
På måndag fyller du krustaderna med fyllningen & toppar med röd rom
& garnerar med en dillkvist. Drick rosa cider till detta.
Varmrätt
Skär valfritt kött i tjocka bitar 2-3 cm.... billigaste är skinkstek.(söndag kväll)
Lägg ner köttet i en påse med egen eller köpt marinad).
Potatistårta med gorgonzola (godast dagen efter) gör på söndagen.
slå på ugnen på 175 grader & lägg smörpapper i en form med löstagbar kant.
Skala 800 gram mjölig potatis & skär i mycket tunna skivor. Skala & skiva även
en gul lök.
Blanda potatis, lök, 2 dl finhacka persilja, 1 tsk salt, 1 krm peppar& 150 gram
gorgonzola i småbitar i en bunke.Finfördela blandningen i formen.
Blanda ihop 4 ägg 250 gram kesella, 1 dl mjölk & häll över i formen... riv lite vanlig
ost & strö över.. ca 1 dl.
Gräddas i ugnen i ca 1.5 timme.. låt kallna & klä över med folie... in i kylen & värms
upp antingen i ugnen på 100 grader eller i micron.
Samtidigt som potatis tårtan värms... steker du det marinerade köttet på hög värme
i grillstek panna i ca 3 minuter per sida... känn med fingret på köttet... du ska känna
ett "stuns" i köttet så är det klart... ett annat sätt är att sticka en tandpetar i köttet...
har köttet en klar vätska... så är den klar.
Om du vill gör du en grönsallad till.
Efterrätt
På Ica Maxi säljeer dom en hjärtformad ask med färska jordgubbar.
Låt dom ligga kvar i den vackra asken & serveras till.....
Vit choklad mousse
100 g vit choklad
2 dl grädde
1 st ägg
100 g frysta hallon
1 dl strösocker
*Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad.
*Vispa under tiden grädden tjock.
*Vispa ägget hastigt och häll ner den smälta chokladen under fortsatt vispning.
* Vänd försiktigt ner grädden och fördela smeten i glas. Låt stå i kylen minst tre
timmar eller över natten.