Cocos & kanel bröd
Som jag har berättat tidigare, så är jag ingen älskare av att baka & är
det matbröd, så backar jag helt.... MEN...
Hittade en "gammal" påse med cocos flingor i skåpet här om dagen & tänkte
baka kärleks mums, men så hittade jag det här receptet som dessutom är
ett matbröd med bakpulver!!!
Kombinationen av både cocos & kanel gjorde mig nyfiken & jag blev
inte besviken!!!!!
Ingredienser
2 stora ägg
1 1 / 4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 1 / 2 koppar mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 / 2 tsk salt
1 dl Strösocker
1 kopp cocos flingor
6 msk margarin/smält och svalnat en aning
Mjukt margarin för smörjning av formen
Värm ugnen på 175 grader
I en liten skål, vispa ihop ägg, mjölk och vanilj. Ställ åt sidan.
I en stor skål, sikta samman mjöl, bakpulver, kanel och salt.
Rör i socker och kokos. Gör en brunn i mitten av de torra ingredienserna,
och sakta lägga till ägg blandning & rör försiktigt i hop...
Vik i smält smör, försiktigt så att inte Överblanda.
Smöra & mjöla in en "limp form" & häll i smeten. In i ugnen tills den fått
en fin färg ca en timme. (känn med en sticka)