Rimmad fläsklägg & rotmos
Sedan jag såg på Tinas Jul från Vemdalen... blev jag så sugen på att laga
Rimmad fläsklägg.... så idag står stor grytan & puttrar på spisen!!!!
Fläsklägg
2 2 st rimmade fläsklägg
1 st gul skalad lök
ca 10 nejlikor
1 1 st lagerblad
10 st kryddpepparkorn
2 st morötter
Stor gryta till koket
Salladen
2 st ansjovisfiléer
0.5 st rödlök, finhackad
0.5 dl slantade cornichonger
0.5 dl dill, finskuren
Hårt bröd
Smör
Läggen
Lägg fläskläggen i grytan och täck med vatten, låt koka upp,
sjud på svag värme, skumma av och tillsätt kryddor, lök och morot.
Koka i ca 2 timmar eller tills köttet släpper ifrån benet.
Salladen
Hacka ner ansjovis, gurka, lök och dill. Plocka köttet från läggen
i grova bitar och blanda med den hackade ansjovisen, löken,
gurkan, dillen och 0.5 dl senap. Riv lite citronskal och blanda ned.
Servera salladen med fläsklägg i ansjovisburkarna med hårt
bröd doppat i buljongen från läggen och med kärnat smör.
Men när man ändå håller på att koka fläsklägg så är det ett måste
att även koka kålrot, mörötter & potatis... för att göra en egen
rotmos.... & den blir helt underbar när den får koka i buljongen!!!