Rimmad fläsklägg & rotmos




Sedan jag såg på Tinas Jul från Vemdalen... blev jag så sugen på att laga
Rimmad fläsklägg.... så idag står stor grytan & puttrar på spisen!!!!



Fläsklägg

 

 

2 2 st rimmade fläsklägg
 1 st gul skalad lök
 ca 10 nejlikor

1 1 st lagerblad
10 st kryddpepparkorn
 2 st morötter
Stor gryta till koket

Salladen
 2 st ansjovisfiléer 
0.5 st rödlök, finhackad 
0.5 dl slantade cornichonger
 0.5 dl dill, finskuren
Hårt bröd
Smör

 Läggen

Lägg fläskläggen i grytan och täck med vatten, låt koka upp,
sjud på svag värme, skumma av och tillsätt kryddor, lök och morot. 
 Koka i ca 2 timmar eller tills köttet släpper ifrån benet.


Salladen

Hacka ner ansjovis, gurka, lök och dill. 
 Plocka köttet från läggen
 i grova bitar och blanda med den hackade ansjovisen, löken,
 gurkan, dillen och 0.5 dl senap. 
 Riv lite citronskal och blanda ned.

 Servera salladen med fläsklägg i ansjovisburkarna med hårt
 bröd doppat i buljongen från läggen och med kärnat smör.






Men när man ändå håller på att koka fläsklägg så är det ett måste
att även koka kålrot, mörötter & potatis... för att göra en egen
rotmos.... & den blir helt underbar när den får koka i buljongen!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0