Pannacotta till Advent

Lingonpannacotta med julsmul


Receptet är beräknat för 4-6 personer eller 12 små glas.




2
st gelatinblad
1 1 st vaniljstång
1 1 dl rårörda lingon
5 5 dl vispgrädde
0.5 0.5 dl strösocker

 6 st smulade pepparkakor till garnering


Börja med att lägga gelantinbladen i  kallt vatten i ca 5 minuter.

Dela vaniljstången & skrapa ur fröna i en kastrull, lägg även i
stången.

Koka upp lingon med grädde, socker, vaniljstång & frön. Låt sjuda
i ca 3 minuter.

Ta upp vaniljstången & mixa lingongrädden med stavmixer.

Ta upp gelantinbladet ur vattnet & vispa ner dem i lingongrädden.

Fördela i små glas & låt stå i kylen i minst 5 timmar.

Vid servering strör du över pepparkakssmulor.


Kommentarer
Postat av: Angelica

Läte ju supergott ju!!!

2011-12-06 @ 00:09:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0