Nyårs supé Vemdalen
Förrätt
Avocadcocktail med champagnelök & räkor
Sjud 1 finhackad röd lök i 1 dl mousserande vin tills
vätskan kokat bort. Låt svalna & blanda sedan med
200 gram phiadelphia ost.
Mosa två avocado med en pressad vitlök & 1 tsk pressad
lime. Smaka av med lite salt.
Blanda 300 gram räkor med lite lime juice.
Lägg först avocadoröran i botten på ett glas.
lägg över färskost röran & toppa med räkor & rom.
Huvudrätt
Helstekt Oxfile med hasselbacks potatis renstekt fyllda
körsbärs tomater, champinjonsås & råa lingon.
Efterrätt
Persikoglass med varma Hjortron
Med en ny glass maskin från tomten, så blir det natruligtvis egen
glass som avslutning.
450 gram konserverade persikor
1 ägg + 3 äggulor
1 1/4 dl socker
1 tsk vanilj socker
3 dl grädde
Börja med att mosa persikorna med mixer (ställ åt sidan)
Blanda resterande & kör i glass maskinen i 10 minuter
Blanda ner persikorna & låt den gå i 10 minuter till
Koka upp Hjortron & sockra efter smak & servera med glassen.
Gott Nytt År!!
Tack för en helt underbar nyårsafton med gourmé mat och underbart sällskap!