Nyårs supé Vemdalen




Förrätt


Avocadcocktail med champagnelök & räkor


Sjud 1 finhackad röd lök i 1 dl mousserande vin tills
vätskan kokat bort. Låt svalna & blanda sedan med
200 gram phiadelphia ost.

Mosa två avocado med en pressad vitlök & 1 tsk pressad
lime. Smaka av med lite salt.

Blanda 300 gram räkor med lite lime juice.

Lägg först avocadoröran i botten på ett glas.
lägg över färskost röran & toppa med räkor & rom.






Huvudrätt


Helstekt Oxfile med hasselbacks potatis renstekt fyllda
körsbärs tomater, champinjonsås & råa lingon.






Efterrätt

Persikoglass med varma Hjortron

Med en ny glass maskin från tomten, så blir det natruligtvis egen
glass som avslutning.

450 gram konserverade persikor
1 ägg + 3 äggulor
1 1/4 dl socker
1 tsk vanilj socker
3 dl grädde

Börja med att mosa persikorna med mixer (ställ åt sidan)

Blanda resterande & kör i glass maskinen i 10 minuter
Blanda ner persikorna & låt den gå i 10 minuter till

Koka upp Hjortron & sockra efter smak & servera med glassen.


Kommentarer
Postat av: Ilona

Gott Nytt År!!

2011-12-31 @ 14:13:55
Postat av: Angelica och Daniel!

Tack för en helt underbar nyårsafton med gourmé mat och underbart sällskap!

2012-01-04 @ 00:20:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0