Jul gotta med choklad
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
200 gram mjölkchoklad
Koka ihop grädde, sirap och strösocker till en kola. Tar c 15-25 min.
Gör ett kulprov efter 15 min och om det börjar bli klart med
ca 2 min mellanrum.
Kulprov: Droppa lite av kolan i kallt vatten. För mjuka kolor skall det precis
gå att forma till en boll. För hårdare skall bolen bli ganska fast.
Häll kolan i en form klädd i bakplåtspapper. Låt stelna lite. Smält
chokladen över vattenbad och bre över. Låt svalna ytterligare en
stund och skär i önskade bitar. Förvara i kylen.
Dom kan göras på två sätt. Mjuka och ganska höga. Kan även göras
plattare och lite knaprigare, blir mer som daim då
Variant!!! När du smälter chokladen... strö ner lite chili ... & sedan kan
man strö lite flingsalt på chokladen som topping.. Mmmmm