Gravad strömming i äppelsås
1/2 kg strömmingsfilé
5 dl vatten
1 dl ättikssprit (12%)
1 1/2 msk salt
4 msk socker
Sås:
3 dl gräddfil
1/2 dl senap
1 hackat syrligt äpple
2 msk bostongurka
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 dl hackad gräslök
Blanda vatten och ättikssprit i en skål. Tillsätt salt och socker och rör tills
det har löst sig. Lägg ner filéerna i lagen, rör om.
Ställ in i kyl och låt dem ligga tills köttet blivit vitt och fast, ca 8 tim.
Häll bort lagen och drag skinnet av strömmingen. Blanda ihop
ingredienserna till såsen. Varva strömming och sås i en burk.
Ställ i kyl för att mogna ca 1 dygn före servering.
Hållbar 1 vecka i kyl.
Kommentarer
Trackback