Fyllda Paprikor
Idag gjorde jag fyllda paprikor... Mmmm så gott det är.. å så enkelt.
Det är nu som man ska passa på för priset ligger rund en tjuga kilo.
8 paprikor
1 1 gul lök
500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
2 dl kokt ris
2 msk tomatpuré
2 msk vatten
2 tsk malen kummin
1 msk paprikapulver
salt och malen vitpeppar
Värm ugnen till 200°. Skölj paprikorna och skär av ett tunt lock,
som sparas. Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 3 minuter
i lättsaltat vatten. Smörj en ugnssäker form.
Skala och hacka löken. Fräs den i olja. Fräs köttfärsen, lägg i löken
och pressa ner vitlöken. Tillsätt i ris, tomatpuré, vatten och
kryddor. Rör om och låt sjuda några minuter.
Ställ de urkärnade paprikorna i formen, fyll med blandningen och
sätt tillbaka locken. Baka i 30-40 minuter i ugnen.