Tårta med marinerade apelsiner
Ingredienser
Antal portioner: 8
4 st äggvitor
1 dl socker
60 gram mörk choklad
50 gram valnötter
4 st apelsiner
1 msk balsamvinäger (gärna vit)
4 msk florsocker
25 gram riven choklad till garneringen
Smörj en form med löstagbar kant. Vispa vitorna hårt i en bunke. Tillsätt sockret
och vispa tills vitorna blänker. Hacka chokladen grovt och nötterna fint.
Tillsätt choklad och valnötter till de vispade vitorna. Rör försiktigt. Häll smeten i
formen. Grädda i 175 grader i ca 45 minuter. Apelsinerna: Skär bort skalet
och skär i klyftor så att de blir skinnfria. Blanda vinäger och florsocker.
Häll marinaden över apelsinklyftorna. Servera apelsinklyftorna tillsammans med
den avsvalnade tårtan.
Super god & enkel... jag är ju allergisk mot nötter & då kan man byta
ut valnötterna till rostade kikärtor eller som jag gjorde solroskärnor.
En klick glass är inte heller fel.