Renskavs panna
Tyvärr har väl renskaven blivit ett kött som underskattats.
Men här kommer ett recept som är både enkelt & kommer
att få den kräsnaste gästen till att stöna.
Tveka nu inte för att det står messmör... för det är lite av
hemligheten.
God Spis
Börja med att tvätta mandelpotatis & lägg ner dom i en ugnsfast form.
Olja in & salta med grovsalt. In i ugnen 225 grader i 25 minuter
(Mandel potatis kan du köpa på Willy i liten plastpåse som kostar 16 kronor)
Fryst renskav
1/2 purjolök
2,5 dl grädde
3-4 msk vilt fond
3-4 msk messmör
Färsk timjan
7 färska champinjoner
(eller kantareller)
Börja med att tvätta purjon & skär i bitar.
Skär champinjonerna i 4 delar & stek båda, gärna i järngryta.
Lägg över på en tallrik.
Stek renskaven i lite olja/margarin, häll över purjo & svamp.
Tillsätt grädde, viltfond, messmör & finhackad timjan.
Serveras med den ugnsbakade mandelpotatisen & rårörda Lingon.