Brasiliansk kyckling enchilada.
4-5 portioner
250 gram kyckling filé
1/2 hackad gul lök
1 chorizo korv
4-5 tortilla bröd
1 dl riven ost
1 burk svarta bönor
1/2 burk krossade tomater
1 buljong tärning
salt/chili & vitlöks pulver
spiskummin
1 avocado
2,5 dl creme fraiche
Slå på ugnen på 200 grader.
Skär kyckling & chorizo i småbitar & stek upp med löken.
Krydda med chili lite salt & spiskummin.
Skölj av svarta bönorna & koka upp dom med lite margarin.
Mosa lite med mixer stav & tillsätt krossade tomater.
Smaka av med en buljongtärning & vitlök.
Bred bönröran på tortilla brödet & strö över kycklingblandningen.
På med riven ost & vik ihop till en paket strut.
Lägg på en smörpappers täckt plåt & in i ugn i ca 5-7 minuter.
Servera med guacamole röra.
Dela avocadon & ta ur kärnan. mosa i en skål.
blanda i 2,5 dl creme fraiche & smaksätt med
salt & vitlök.
Gott med smördränkta majskolvar till oxå!!