Sill tårta till Midsommar
Till Midsommar vill man gärna severa något med sill & gärna
något mättande för många.
1 paket
stora, runda rallarhalvor
Fyllning
5 st | ägg, kokta |
---|---|
4 st | matjesfilé |
100 g | västerbottensost |
2 st | äpplen, t ex granny smith |
2 st | rödlök |
1 st | gräslök, kruka |
200 g | kesella |
200 g | cream cheese, t ex philadelphiaost |
2 msk | pepparrot, riven |
2 msk | dijonsenap |
0,5 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Garnering
1 dl | kesella |
---|---|
1 st | matjessillfilé |
0,5 st | rödlök |
1 paket | dill |
1. Finhacka äggen. Skär matjessill i små tärningar. Riv osten och tärna
äpplena. Skala och finhacka rödlöken. Hacka gräslöken.
2. Blanda alla ingredienser med kesella, cream cheese, pepparrot
och dijonsenap. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Stansa eller skär ett hål i mitten av varje brödskiva. Bred fyllningen på
en skiva, lägg på ytterligare en skiva och bred på fyllning. Lägg på locket
och garnera med några klickar kesella, matjessill skuren i bitar, tunt skivad
rödlök & dillvippor.
Godast blir om du gör tårtan & fyllningen dagen före & garnera
på serverings dagen.
Kommentarer
Trackback