Sill tårta till Midsommar

Silltårta Receptbild - Allt om Mat

Till Midsommar vill man gärna severa något med sill & gärna
något mättande för många.

1 paket stora, runda rallarhalvor


Fyllning

5 st ägg, kokta
4 st matjesfilé
100 g västerbottensost
2 st äpplen, t ex granny smith
2 st rödlök
1 st gräslök, kruka
200 g kesella
200 g cream cheese, t ex philadelphiaost
2 msk pepparrot, riven
2 msk dijonsenap
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering

1 dl kesella
1 st matjessillfilé
0,5 st rödlök
1 paket dill

1. Finhacka äggen. Skär matjessill i små tärningar. Riv osten och tärna
äpplena. Skala och finhacka rödlöken. Hacka gräslöken.

2. Blanda alla ingredienser med kesella, cream cheese, pepparrot
och dijonsenap. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Stansa eller skär ett hål i mitten av varje brödskiva. Bred fyllningen på
 en skiva, lägg på ytterligare en skiva och bred på fyllning. Lägg på locket
och garnera med några klickar kesella, matjessill skuren i bitar, tunt skivad
 rödlök  & dillvippor.


Godast blir om du gör tårtan & fyllningen dagen före & garnera
på serverings dagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0