Ädelost paj med kyckling

Att göra mat för många, så är olika former av buffé mat bra.
Framförallt nu till midsommar. Pajer i olika former är nästan
lösningen på allt. Gott, mättande & räcker till många.
Själv ska jag göra en kyckling & ädelostpaj till på fredag.




Börja med pajdegen

3 dl vetemjöl
150 gram margarin
2-3 msk vatten

Blanda ihop till en fin deg & ställ in i kylen i en timme.

Tryck sedan ut den i en pajform med kanter. Jag har en vit
i porslin med låga kanter.

Förgrädda pajskalet i 250 grader i 5-10 minuter.




Fyllning:

2 dl creme fraiche
1 dl grädde (mjölk)
3 ägg gulor
140 gram ädelost
2 msk vetemjöl
1 gul hackad gul lök
5 soltorkade tomater
200 gram skivade champinjoner
2 kyckling filér

Stek lök, champinjoner & strimlad kyckling.
Fyll sedan botten med detta samt tomaterna.
Strö över smulad ädelost & blanda sedan äggröran
i en bunke som du häller över.

In i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter tills den har
stelnat. Servera med en god sallad.


Kommentarer
Postat av: Eskilcarmen

Big tnks for interesting and useful site!

2011-02-07 @ 20:37:42
URL: http://eskilcarmen.blogimagine.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0