Ädelost paj med kyckling
Att göra mat för många, så är olika former av buffé mat bra.
Framförallt nu till midsommar. Pajer i olika former är nästan
lösningen på allt. Gott, mättande & räcker till många.
Själv ska jag göra en kyckling & ädelostpaj till på fredag.
Börja med pajdegen
3 dl vetemjöl
150 gram margarin
2-3 msk vatten
Blanda ihop till en fin deg & ställ in i kylen i en timme.
Tryck sedan ut den i en pajform med kanter. Jag har en vit
i porslin med låga kanter.
Förgrädda pajskalet i 250 grader i 5-10 minuter.
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1 dl grädde (mjölk)
3 ägg gulor
140 gram ädelost
2 msk vetemjöl
1 gul hackad gul lök
5 soltorkade tomater
200 gram skivade champinjoner
2 kyckling filér
Stek lök, champinjoner & strimlad kyckling.
Fyll sedan botten med detta samt tomaterna.
Strö över smulad ädelost & blanda sedan äggröran
i en bunke som du häller över.
In i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter tills den har
stelnat. Servera med en god sallad.
Big tnks for interesting and useful site!