Baka sommar bröd
Baka är inte min favorit grej... men det är för det mesta att jag inte har
tålamodet att vänta... på jäsning... eller så har jag inte jäst hemma.
Det är brödet är suuuuper gott & du behöver inte ha jäst hemma...
utan du använder bikarbonat... & det kan man ju alltid ha hemma.
Rosmarin limpa (2 stycken)
3 dl rågsikt
3 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågkross
2 dl havrekli
2 msk bikarbonat
2 msk brödkrydda
1 dl färsk rosmarin hackad
1 liter filmjölk
1 dl mörk sirap
Slå på ugnen på 175 grader
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Klät två avlånga bakformar med bakplåts papper...
& klicka i smeten.
Grädda limporna i en timme. Täck med folie efter halva tiden.
Låt svalna på galler under duk.
Feta Ost kräm
Mosa 2 dl creme fraiche
med en halv skiva feta ost.
Krydda med antingen vitlök eller klippt gräslök.
Bred på det nybakade brödet.
PROVA PÅ DETTA OXÅ....
***
Du kan Micra små bitar av Bacon på hushålls papper
i 5 minuter tills dom är som knapriga chips...
som du strör över osten
***
Ringla lite flytande honung över ostkrämen (utan vitlök)