Kanske blåbär i år...
Inte ännu men snart kan vi skörda blåbär... om dom nu inte torkar bort.
Smulpaj är det godaste i alla former... Tycker jag.. & den godaste är
blåååååbäääär.
125 g
smör
1 st
ägg
2,25 dl
strösocker
2,25 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
200 g
blåbär
Det här är en smaskig, lite seg blåbärspaj, som serveras ljummen.
Den går utmärkt bra att frysa.
Den går utmärkt bra att frysa.
1. Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form
med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
2. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör ner smöret.
3. Bred ut smeten i formen.
Strö över blåbären och grädda på nedersta falsen ca 1 timme och 10 minuter.
Täck ev med bakplåtspapper.
4. Servera pajen ljummen med vaniljsås... eller vanilj glass mmmm
Kommentarer
Postat av: sONen
smälta smöret... hmm... det står ju 0 gram i receptet.. =) hehe
Trackback