Kanske blåbär i år...

Blåbärspaj Receptbild - Allt om Mat


Inte ännu men snart kan vi skörda blåbär... om dom nu inte torkar bort.
Smulpaj är det godaste i alla former... Tycker jag.. & den godaste är
blåååååbäääär.


125 g smör
1 st ägg
2,25 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g blåbär

Det här är en smaskig, lite seg blåbärspaj, som serveras ljummen.
Den går utmärkt bra att frysa.

1. Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form
 med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

2. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör ner smöret.

3. Bred ut smeten i formen.
Strö över blåbären och grädda på nedersta falsen ca 1 timme och 10 minuter.
 Täck ev med bakplåtspapper.

4. Servera pajen ljummen med vaniljsås... eller vanilj glass mmmm




Kommentarer
Postat av: sONen

smälta smöret... hmm... det står ju 0 gram i receptet.. =) hehe

2010-07-16 @ 00:42:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0