Glass a four




Finns olika varianter på denna. Det här är en Suzann variant.

Ställ in ugnen på hög värme ca 250 grader eller mer.

Vispa 3-4 ägg vitor till ett hårt skum & tillsätt socker.
Lägg en tårtbotten i en rund pajform (vit porslin)
Resten av tårtbottnarna kan du frysa in.

Vispa en köpt fromage valfri smak & täck tårt botten.
Hit kan du förbereda.

Lägg på glass på tårtbotten, rätt mycket som en kulle.
strö över syrliga bär, jag använde röda vinbär.
Täck över allt med maräng smeten & in i ugnen tills
marängen fått en gyllene färg.

Ställ fram på bordet vid servering så får alla ta själv.
Marängen är hård utanpå, krämig inuti & glassen är kall
men börjar att små smälta. Sååå gott!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0