Ytterfile på spegel
Nyårs supén i Vemdalen består varmrätten av fylld ytterfilé.
Börja med att slå på ugnen på 175 grader.
Gör en djup skåra i filén, men inte så det går rakt igenom.
Banka filén något så den blir platt.
Fyll den med hackade champinjoner (på burk)
charlottenlök, soltorkade tomater & mycket finhackad persilja.
Rulla sedan ihop den & klä in den i bacon, knyt steksnöre runt om.
Bryn den i stekpanna på alla sidor & sedan in i ugnen i 15-20 min
på 175 grader.
Låt köttet vila i tio minuter, tag bort snörena & skär i 2 cm tjocka bitar.
Grön Sås (spegeln)
Koka ett paket gröna ärtor i lite vatteni 10 minuter.
Häll bort vattnet & tillsätt en hönsbuljong tärning & en vitlök.
Mixa med stavmixer & tillsätt samtidigt 2 dl creme fraiche.
Blir den för tjock, tillsätt mjölk.
Smaka av med salt.
Klicka ut såsen på mitten av tallriken & med en sked gör du
cirkelrörelser utåt, så att det liknar en rund spegel i mitten.
Placerar tre bitar kött på ena sidan av spegeln & sedan strö
på med några lingon (ca 10 stycken)
På den andra sidan placerar du potatis bakelsen.