Whiskeygravad röding

 



Nyårs supén i Vemdalen kommer att bjuda på en förrätt som nog
kommer att bli en tradition... serverade den även i fjol.
Det är den rökiga smaken från whiskeyn som gör att den blir så
speciell... & framför allt lyxen att det just är röding.


 Whiskeygravad röding

2 rödingfiléer
ca 3 cl rökig whisky, en rökig sort.
1/2 dl salt
1 dl socker
I dl hackad dill
Svartpeppar från kvarn

Ska man vara petig så ska man egentligen frysa rödingen i
två dygn innan man gravar den.

Pensla filéerna med whiskeyn & blanda salt, socker & den svartpeppar.
Bred ut blandningen över filéerna & lägg den hackade dillen över ena
filén & lägg den andra över.

                 Lägg en tallrik eller liknande över och en tyngd ovanpå.
Låt stå svalt i två dygn.


Pepparrots cremé

Blanda en burk färskost "pepparrot" med creme fraiche
till en slät fin konsistens.

Skär av kanterna av formbröd & skär till trekanter.
Stek dom gyllenbruna & lägg två stycken omlott på en liten tallrik.

Klicka pepparots cremé ovanpå & lägg fina tunna bitar av den
whiskeygravade laxen ovanpå.



Har även köpt ishavs rom (den som är ljus).
Lägger den inte ovanpå utan på sidan.
Lite grönt till, som finklippt gräslök eller dill.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0