Muurikka recept.
Som ni vet sedan tidigare inlägg, har jag fått glädjen att äga en Muurikka panna
som man använder ute & därför lagar maten med gasolvärme. Heeelt underbart.
Recepten är lätta att ändra eller tillägga, byt ut potatisen mot pasta eller ris,
häll över krossade tomater, vitlök eller vad man nu har hemma.
Ett enkelt recept med potatis
köttet i strimlor, dela löken i smala klyftor. Ansa och dela svamparna.
1. Bryn köttet, krydda med salt och peppar.
2. Tillsätt lök och svamp, låt det hela fräsa tills svampen tappat all vätska.
3. Lägg i potatisen och låt allt bli varmt.
4. Häll över grädde och tillsätt creme fraiche.
5. Servera direkt från muurikkan och låt er väl smakas.
Tips: Detta är en rätt där man använder det man har hemma. Tillsätt gärna bacon,
lingon, ananas eller något annat spännande.
Tunnbröd på Muurikkan (8-10st) |
|
Gör så här: Alternativ metod: 1. Dela degen i 8-10 bitar. |