Kanel bröd



I många hälsostudier nämns att Kanel kan göra undervärk.
Den ska minska sötsuget, bra för olika inflamationer & bra för
kärl & hjärta.

Så varför inte blanda in lite kanel i hembakat bröd mmm supergott
& dessutom nyttigt!! Linfrö är en annan av mina favoriter!!

25 gram jäst
4 dl vatten
2 tsk salt
2 tsk kanel
1 msk brödsirap
1 dl grahamsmjöl
1,5 dl krossade linfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl vetekli
8-9 dl vetemjöl

Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.
Rör ner salt, brödsirap och därefter grahamsmjöl och linfrön. Arbeta i så
 mycket vetemjöl som behövs för att degen ska släppa bunken. Jäs i 45 minuter
 under bakduk. Arbeta ut degen på mjölat bakbord och forma till en limpa.
 Lägg degen i en smörad brödform (eller klädd i bakplåtspapper) och jäs i
 ytterligare 30 minuter. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över hela linfrön.
 Grädda i 225 graders värme i 30 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0