En lyckad grillkväll



Marinaden är A & O
Gör den gärna dagen före


.

Visst är det gott med stora köttbitar, men ofta är dom svåra att få jämt
grillade samt att det tar en stund.

Bästa är att göra grillspett av både fläskkött, kyckling & korv (gärna stark)
Gör i ordning dessa i förväg & låt dom ligga i marinaden hela dagen.

Dela & förkoka majskolvar för att sedan oxå lägga på grillen.

Köpt potatis sallad i all ära men den hemgjorda är guld värd.
Även den blir godast om den är gjord i förväg.



1 kg kokt skalad potatis
färsk potatis skalas inte

2 msk kapris
1/2 skalat hackat äpple
1/2 hackad röd lök
finhackad knippe gräslök (eller fryst)
ca 5 dl creme fraiche
1 dl majonäs (inte light)
1-2 msk fransk senap

Blanda allt i en stor skål & låt gärna stå några timmar
eller ändå bättre över natten.



Baugetter skärs upp på längden, mycket smör,lite salt &
vitlöks pulver. Tryck i hop & skär halva bitar (inte i genom)
Ca 12 snitt i varje. Slå in i folie & lägg på sidan vid grillen.

 

Barnen vill säkert ha grillade maschmallows & dom vill dom grilla
själv. Långa träpinnar till barnen. Mellan två kex sedan kanske!!
Bål till barnen: lika delar saft & sockerdricka med röda bär i.

Till dom vuxna kanske en smulpaj på grillen...

Smuldeg:

150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

3 st päron
1,3 dl socker
1 tsk maizena majsstärkelse
0,5 tsk kanel
250 g hallon

1 Blanda smör, socker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke till en smulig deg.
 Det här går bra att förbereda och lägga in i en plastpåse i kylen eller frysen. Kärna
ur päronen och skär dem i tunna klyftor. Lägg dem i en skål och strö över socker,
 maizena, kanel och hallon. Vänd försiktigt.

2 Smöra 8 aliminiumfolieark, ca 25*25 cm. Lägg päronen och hallonen på
foliebitarna och strö över smulpajensdegen. Vik ihop knytena - men lämna toppen öppen.

3 Lägg knytena på grillen, medelvärme, ca 10-15 minuter. Servera med glass

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0