Hållbarhets termometer
När vi åker till Vemdalen, så tar vi med oss fryst kött för det mesta eftersom
vi inte har någon frys här & låter din tina & på det sättet håller längre än om
den är färsk.
Men i bland så köper vi en fin biff eller liknande som köttfärs & då tänker man
naturligtvis på hållbarhets datumet.
En ny uppfinning har tagit plats i de norska kyldiskarna och ska förhindra
att mat slängs i onödan. I stället för att lita blint på bäst före-datumet
ska man kunna förlita sig på en typ av termometer.
Uppfinningen har tagit mer än tio år att utveckla och består av en liten
”hållbarhets-termometer” som fästs på förpackningen när råvaran
paketeras.
Det är en blå stapel som rör sig åt höger och räknar ned hur många dagar
hållbarhet som återstår för produkten.
Jätte bra uppfinning tycker jag... för jag kan vara lite nojig, speciellt
på skinka & andra pålägg.